Trenerio paskelbtoje sudėtyje dominuoja futbolininkai iš FC „Liverpool“ klubo, kurių yra penki. Vasarą į Pietų Ameriką vyks Stevenas Gerrardas, Glenas Johnsonas, Jordanas Hendersonas, Raheemas Sterlingas ir Danielis Sturridge‘as.

Dar keturi atstovai prie rinktinės prisijungs iš „Manchester United“ ekipos. Nacionalinę komandą papildys Wayne'as Rooney, Danielis Welbeckas, Chrisas Smallingas ir Philas Jonesas.

Nors Anglija paskelbė preliminarų 23 futbolininkų sąrašą, taip pat buvo paminėti ir atsarginiai žaidėjai, kurie, esant būtinybei, galėtų pakeisti traumas patyrusius ar dėl kitų priežasčių į Braziliją vykti negalėsiančius žaidėjus.

Tiesa, oficialiai apie karjeros pabaigą rinktinėje paskelbė Londono „Chelsea“ komandos gynėjas Ashley Cole'as. Pastarasis prasitarė, kad sutiko su trenerio R. Hodgsono mintimi leisti nacionalinėje ekipoje pasireikšti jaunimui.

„Sulaukiau skambučio iš R. Hodgsono ir sutikau su mintimi, kad rinktinėje laikas pradėti žaisti jaunimui. Manau, kad dabar pats tinkamiausias laikas paskelbti apie karjeros pabaigą. Komanda turi gerą trenerį ir aš jai linkiu sėkmės. Palaikysiu ją kaip tikras gerbėjas. Ačiū visiems už viską“, – sakė A. Cole'as.

Vartininkai: Joe Hartas („Manchester City“), Benas Fosteris („West Bromwich Albion“), Fraseris Forsteris („Celtic“).

Gynėjai: Leightonas Bainesas („Everton“), Gary Cahillas („Chelsea“), Philas Jagielka („Everton“), Glenas Johnsonas („Liverpool“), Philas Jonesas („Manchester United“), Luke‘as Shaw („Southampton“), Chrisas Smallingas („Manchester United“).

Saugai: Rossas Barkley („Everton“), Stevenas Gerrardas („Liverpool“), Jordanas Hendersonas („Liverpool“), Adamas Lallana („Southampton“), Frankas Lampardas („Chelsea“), Jamesas Milneris („Manchester City“), Alexas Oxlade-Chamberlainas („Arsenal“), Raheemas Sterlingas („Liverpool“), Jackas Wilshere‘as („Arsenal“).

Puolėjai: Rickie Lambertas („Southampton“), Wayne‘as Rooney („Manchester United“), Danielis Sturridge‘as („Liverpool“), Danielis Welbeckas („Manchester United“).

Atsarginiai: Johnas Ruddy („Norwich City“), Jonas Flanaganas („Liverpool“), Johnas Stonesas („Everton“), Michaelas Carrickas („Manchester United“), Tomas Cleverley („Manchester United“), Andy Carrollas („West Ham United“), Jermainas Defoe („Toronto FC“).