Klubo techniniu rėmėju tapo sportinių drabužių ir avalynės gamintoja „Nike“, kurios naujo dizaino Vilniaus „Žalgirio“ marškinėlius sostinės savivaldybėje pristatė S. Mikoliūnas ir L. Klimavičius.

Pagreitį įgauna ir pokyčiai klubo jaunimo komandų struktūroje. Lietuvos čempionų stratego Valdo Dambrausko asistentas Andrius Skerla taps „Žalgirio B“ ekipos treneriu, „Žalgirio B“, VFM-„Žalgiris“ U-19 ir VFM-„Žalgiris“ U-17 komandose bus diegiama vienoda treniruočių sistema, kurios kursą nustatys pagrindinė vyrų vienuolikė. Jos gretose jau šiemet tikimasi sulaukti pastiprinimo iš klubo jaunimo korpuso.

„Norime savo sudėtyje turėti ne per daug žaidėjų. Esame numatę vietas geriausiems „Žalgirio B“ futbolininkams. Jie pradės pasiruošimą kartu su pagrindine komanda ir galės išsikovoti vietą aikštėje“, – kalbėjo klubo sporto direktorius Mindaugas Nikoličius, taip pat pristatęs pasirengimo naujam sezonui planą, kuriame šiemet atsirado pakeitimų.

Žalgiriečiai žiemą praleis Lietuvoje ir kaimyninėse šalyse Estijoje bei Baltarusijoje. Šiuo metų laiku įprastai rengiamą treniruočių stovyklą užsienyje nuspręsta perkelti į vasaros pradžią, siekiant geriau pasiruošti svarbiausioms sezono kovoms UEFA Čempionų lygos fronte.

„Kadangi nauju aprangos gamintoju tapo „Nike“, su tuo susiejome savo pasiruošimo planą. „Nike“ jau daugiau nei 15 metų bendradarbiauja su Estijos futbolo federacija ir Estijos klubu „Flora“. Su šia komanda vasario mėnesį žaisime rungtynes Taline, o pirmasis mačas numatytas sausio 16 dieną Vilniuje su Balstogės „Jagiellonia“. Pasirengimo cikle taip pat ruošiamės susitikti su latviais ir baltarusiais“, – sakė M. Nikoličius.

Jo teigimu, Vilniaus „Žalgirį“ jau papildę S. Mikoliūnas ir L. Klimavičius gali būti ne paskutiniai žalgiriečių pirkiniai šiemet. Lietuvos čempionus domina daugiau šalies nacionalinės rinktinės atstovų.

„Trys žaidėjai, kurių kontraktai yra pasibaigę, gali išvykti iš komandos. Šiuo metu sprendžiame jų likimą. Nuo to priklausys, kiek naujokų sulauksime. Labiausiai ieškome puolėjo ir vidurio gynėjo“, – komplektacijos niuansus aptarė klubo sporto direktorius.

Pergalėmis džiuginami Vilniaus „Žalgirio“ sirgaliai šiemet turi pagrindo iš komandos stovyklos laukti pozityvių naujienų. Prie ekipos jau prisijungę S. Mikoliūnas ir L. Klimavičius tikina, jog klubo ambicijos yra stiprus motyvas apsivilkti žaliai baltą aprangą kiekvienam žaidėjui.

„Tai klubas su gilia istorija. Vaikystėje svajojau jame žaisti, o dabar pasitaikius progai neslėpiau to. Esu patyręs žaidėjas, bet turiu rezervų. Stengsiuosi atiduoti visas jėgas, padėti jauniems žaidėjas“, – sakė S. Mikoliūnas, prisipažinęs, jog jam bus svarbūs ir asmeniniai tikslai.

Vienas tokių – aplenkti Vilniaus „Žalgiryje“ karjeras baigusius Deividą Šemberą ir Andrių Skerlą pagal sužaistų rungtynių Lietuvos rinktinėje skaičių. „Deividui ir Andriui buvo malonu čia sugrįžti. „Žalgiris“ svarbus ne tik man“, – sakė S. Mikoliūnas.

Tuo tarpu L. Klimavičiaus persikėlimas į šalies čempionų gretas iš šiemet pirmenybėse buvusių pagrindinių konkurentų „Trakų“ klubo kurstė spaudos konferencijoje susirinkusių žiniasklaidos atstovų smalsumą.

„Niekuomet nežinosi, kokioje komandoje gali vieną dieną atsidurti. Įtampos dėl to nejaučiu, tiesiog džiaugiuosi, kad esu „Žalgiryje“, – kalbėjo gynėjas, kuriam teks atlaikyti papildomą spaudimą.

26-erių metų futbolininkas perėmė klubo legendoms D. Šemberui ir A. Skerlai priklausiusį 2-ąjį numerį. „Tai didelė garbė ir atsakomybė“, – pripažino jis.

Kol L. Klimavičius stengsis geru žaidimu įrodyti esąs vertas „Žalgiryje“ ypatingo marškinėlių numerio, S. Mikoliūnas pratinsis prie naujo skaičių derinio – 31. Būtent tokie skaičiai puikuosis ant saugo marškinėlių vietoje įprasto 13-ojo numerio, kuris šiuo metu priklauso jaunajam komandos žaidėjui Danieliui Romanovskiui.

„Jam šis numeris labai daug reiškia, nes jo tėtis žaidė ant savo marškinėlių turėdamas tokį pat numerį. Aš esu naujokas. Be to, reikia gerbti žaidėją, nesvarbu, kiek jam metų“, – pasakojo naujo numerio atsiradimo istoriją S. Mikoliūnas.

Abipuse pagarba, komandiniu darbu, vedini ambicingų tikslų žalgiriečiai ruošiasi kilstelėti pasiekimų kartelę dar aukščiau ir ne tik UEFA varžybose.

„Mūsų neformalus tikslas nepralaimėti nė vienų A lygos rungtynių“, – teigė M. Nikoličius.

„Turint tokius žaidėjus, kokie yra „Žalgiryje“, tai labai realus uždavinys“, – pritarė S. Mikoliūnas.

Pristatėmė komandos naujokus ir pasirengimo sezonui planąPosted by FC Vilniaus Žalgiris on 2015 m. gruodžio 22 d.

Pasirengimo sezonui tvarkaraštis:

Sausis

16 d. „Žalgiris“ – „Jagiellonia“ (Lenkija). Vilnius, „Sportima“ maniežas, 13:00 val.

23 d. „Liepaja“ (Latvija) – „Žalgiris“. Marijampolė, 17:00 val.

Vasaris

3 d. „Minsk“ (Baltarusija) – „Žalgiris“. Minskas.

6 d. „Jelgava“ (Latvija) – „Žalgiris“. Marijampolė, 17:00 val.

11 d. „Žalgiris“ – „Wigry“ (Lenkija). Vilnius, „Sportima“ maniežas, 12:00 val.

19 d. „Flora“ (Estija) – „Žalgiris“. Talinas, 20:00 val.

21 d. „Flora“ (Estija) – „Žalgiris“. Talinas, 13:00 val.