Socialinėje žiniasklaidoje pasirodė vaizdai iš sausakimšo „Fenerbahče“ stadiono, kuriuose matyti ir girdėti, kaip trečiadienį po pirmojo svečių įvarčio į Stambulo komandos vartus dalis žiūrovų skandavo Rusijos prezidento pavardę.

Ukrainiečiai laimėjo rungtynes 2:1 ir žengė į kitą Čempionų lygos atrankos etapą. Pirmąsias rungtynes su turkais dėl Rusijos sukelto karo Ukrainoje „Dinamo“ ekipa buvo priversta žaisti Lenkijoje. Jos baigėsi be įvarčių 0:0.

„Dinamo“, kaip ir Vilniaus „Žalgiris“, žengė į trečiąjį Čempionų lygos atrankos etapą.

Spėjama, kad skanduodami Putino pavardę „Fenerbahče“ bandė išprovokuoti į rungtynes atvykusius „Dinamo“ sirgalius ir pačius Kyjivo ekipos futbolininkus.

„Futbolas yra sąžiningas žaidimas. Ir vakar „Dinamo“ komanda parodė, kad buvo stipresnė“, – tviteryje rašė Ukrainos ambasadorius Vasylis Bodnaras.

„Labai liūdna girdėti, kaip „Fenerbahče“ sirgaliai palaiko Rusijos žudiką ir agresorių, kuris bombarduoja mūsų šalį“, – rašė V. Bodnaras. – Esu dėkingas draugiškiems Turkijos žmonėms už paramą Ukrainai ir už tai, kad jie įvertino nederamus kitų žiūrovų veiksmus“.

„Dinamo“ treneris rumunas Mircea Lucescu Turkijos žiniasklaidai teigė nesitikėjęs tokių skanduočių ir protestuodamas nedalyvavo spaudos konferencijoje po rungtynių.

Žaidžia Stambulo "Fenerbahče" ir Kyjivo "Dinamo"

Primename, kad „Dinamo“ ir Donecko „Šachtar“ komandos visoje Europoje sužaidė seriją draugiškų rungtynių, kurių tikslas – surinkti lėšų nuo karo nukentėjusioms šeimoms.

Birželio mėnesį Stambule vykusiose draugiškose „Šachtar“ rungtynėse su „Fenerbahče“ dalyvavo daug ukrainiečių, kurie atvyko į Turkiją gelbėdamiesi nuo karo.