Pateikiame Prokuratūros pranešimą:

„Atliekant ikiteisminį tyrimą dėl vienos iš Lietuvos sporto federacijų prezidento J. K. galimo neteisėto praturtėjimo, Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento prokurorai ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai išaiškino ir į teismą perdavė keletą kitų asmenų įvykdytų nusikalstamų veikų, tačiau surinkus išsamius duomenis tyrimą paties J. K. atžvilgiu – nutraukė.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad J. K. pagal paskolos sutartį gavo paskolą iš T. U., kuris apgaulingai Valstybinei mokesčių inspekcijai (toliau - VMI) deklaravo apmokestinamąsias pajamas mažinančias išlaidas 2008–2011 m. mokestiniu laikotarpiu. Tokiu būdu buvo padaryta 2428 Lt (703,2 eurų) turtinė žala valstybės biudžetui.

T. U. atlyginus padarytą žalą valstybės biudžetui ir susitaikius su VMI atstovu, ikiteisminis tyrimas šio asmens atžvilgiu buvo nutrauktas, paskiriant jam baudžiamojo poveikio priemonę – 20 MGL (2600 Lt) įmoką į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Šio ikiteisminio tyrimo metu taip pat buvo nustatyti ir Kaune veikiančios įmonės savininko V. S. galimai padaryti nusikaltimai: neteisingų duomenų apie įmonės pajamas, pelną pateikimas ir apgaulingas buhalterinės apskaitos tvarkymas.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusio Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento prokuroro Ugniaus Vyčino, nustatyta, kad kaltinamasis V. S. nuo 2010 metų pradžios iki 2012 metų pabaigos Lietuvos futbolo federacijai teikė transporto paslaugas. Į įmonės 2010–2012 m. PVM deklaracijas buvo įrašyti žinomai neteisingi duomenys apie įmonės pajamas ir deklaracijos pateiktos Kauno apskrities VMI. Tokiu būdu V. S. įmonė išvengė 67333 Lt (19 500 eurų) PVM mokesčio.

Pareigūnai nustatė, kad kaltinamasis V. S. Kauno apskrities valstybinei mokesčių inspekcijai pateikė 2011 ir 2012 metų pelno mokesčio deklaracijas, kuriose taip pat buvo įrašyti neteisingi duomenys apie įmonės pelną. Tokiu būdu V. S. įmonė išvengė 18 714 Lt (5420 eurų) pelno mokesčio.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismui, kurioje V. S. kaltinamas galimai neteisingų apie įmonės pajamas duomenų pateikimu ir apgaulingu buhalterinės apskaitos tvarkymu. Kaltinimai kaip juridiniam asmeniui pareikšti ir individualiai įmonei, kuriai vadovavo kaltinamasis V. S.

Tirdami pradinius įtarimus dėl galimai neteisėto vieno iš Lietuvos sporto federacijų prezidento J. K. praturtėjimo buvo gauta VMI specialistų išvada, kurioje konstatuota, kad J. K. išlaidos 2007–2010 metais neviršijo šio asmens gautų pajamų. Tyrimo metu negauta ir jokių kitų duomenų apie tai, kad minėtas asmuo nekilnojamą turtą pirko neteisėtomis pajamomis. Išnagrinėjus specialistų pateiktas išvadas prokurorai nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl J. K. galimo neteisėto praturtėjimo, nes nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Ikiteisminį tyrimą atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai, tyrimui vadovavo Generalinės prokuratūros prokurorai.“