Pirmos dvi kursų sesijos buvo organizuotos Lietuvoje.

Tuo tarpu spalio 22-25 dienomis Lietuvos futbolo specialistai buvo išvykę į UEFA PRO licencijos trenerių kursus kurie vyko UEFA būstinėje Šveicarijoje.

Lapkričio 25-30 d. sesijos metus UEFA Pro kursų dalyviai atlieka teorinius ir praktinius užsiėmimus, kuriems vadovauja Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Csaba Laszlo. Praktinių užsiėmimų metu Vokietijoje mokslus baigęs ir įvairiose šalyse dirbęs treneris pristatė rinktinėje naudojamą taktiką, pateikė praktinių pavyzdžių.

„Mano užduotis - pateikti treneriams teorinę medžiagą, ją pagrindžiant keliais praktiniais pratimais. Labai svarbu, jog treneriai atsirinktų tai kas naudinga jų darbui, o vėliau tai panaudotų savo klubuose“, - LFF.lt kalbėjo rinktinės strategas.

Pasak Cs. Laszlo, šie kursai puiki galimybė treneriams pasikeisti savo patirtimi.

„Visi treneriai siekdami įgyti UEFA PRO licenciją parodo, jog jie nori tobulėti ir pasisemti naujų žinių ir idėjų. Šie kursai yra puiki proga pabendrauti su jais visais, padiskutuoti apie aktualias šių dienų problemas Lietuvos futbole. Lietuvos treneriai yra atviri, turinti savo nuomonę ir kalbos barjero tarp mūsų nėra, nes futbolo kalbą supranta visi“, - kalbėjo Cs.Laszlo.

Jis pasidžiaugė, jog mūsų šalyje pagaliau vyksta tokie kursai. „UEFA parodė pasitikėjimą LFF ir suteikė jai galimybę organizuoti aukščiausios pakopos trenerių kursus. Tai puikus pavyzdys, jog judate teisinga kryptimi“, - sakė specialistas iš Vengrijos.

Ketvirtos sesijos metu UEFA PRO licencijos siekiantys treneriai atnaujina savo sporto vadybos, sporto medicinos ir sporto psichologijos žinias. Jiems paskaitas skaito žinomi Lietuvos sporto specialistai - Lietuvos sporto universiteto profesoriai Aleksas Stanislovaitis, Jonas Poderys, Albertas Skurvydas, vadybos specialistė Diana Komskienė.

UEFA PRO kursai susideda iš 12 sesijų ir trunka daugiau nei 18 mėnesių. Kita kursų sesija vyks Rygoje sausio 14-17 dienomis kartu su kolegomis iš Latvijos. Šią sesiją ves UEFA instruktorius. Vasario mėnesį analogiška sesija įvyks ir Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)