Futbolo gerbėjus pirmenybėse linksmins gandras Ivartito, prisistatęs trijuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje – nufilmuotu šokiu, kurį atliko kartu su vietos šokių kolektyvais.

„Oficialūs talismanai ypatingi tuo, kad jie sukuria emocinį ryšį su auditorija. Jaunatviškas Ivartito energingumas idealiai tinka šio renginio ambasadoriui, nes jis su visais aplinkiniais dalijasi džiaugsmu ir aistra salės futbolui, – kalbėjo FIFA rinkodaros direktorius Jeanas-Francois Pathy. – Salės futbolas yra įdomi sporto šaka, reikalaujanti greitos reakcijos ir meistriškumo ir jį žaisti bei mėgautis gali visi, todėl tikimės, kad šis talismanas paskatins bet kokio amžiaus sirgalius Lietuvoje prisijungti prie mūsų arenose kitais metais.“

„Džiaugiamės galėdami pristatyti šokį ir gerą žinią po tiek mėnesių trukusios pandemijos. Kaip matote, renginio perkėlimas į 2021 metus nereiškia, kad darbai sustojo.

Asmeniškai, man labai patinka talismanas. Ivartito atvyko į Lietuvą su savo ypatingu šokiu, kurį, tikimės, visi pabandys pakartoti“, – pridūrė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.


Primename, kad pasaulio salės futbolo čempionatas trijuose šalies miestuose turėjo vykti šį rugsėjį, tačiau dėl pandemijos buvo atidėtas. Varžybas tikimasi surengti 2021 metų rugsėjo 12 – spalio 3 dienomis.

Turnyre dalyvaus 24 komandos, šeimininkų teisėmis į finalinį etapą patekusi Lietuvos ekipa tokiame lygyje jėgas išbandys pirmą kartą.

Kelialapius į Lietuvą jau turi Argentina, Brazilija, Paragvajus ir Venesuela (Pietų Amerika), Kazachstanas, Portugalija, Rusija, Ispanija (Europa), Angola, Marokas, Egiptas (Afrika) ir Saliamono salos (Okeanija).

2016 metais Kolumbijoje vykusio čempionato finale Argentina 5:4 įveikė Rusiją ir pirmą kartą pasipuošė nugalėtojų laurais.

Salės futbolo planetos pirmenybės kas ketverius metus rengiamos nuo 1989-ųjų. Penkis kartus titulą iškovojo brazilai, dusyk triumfuoti pavyko ispanams.

Talismanas Ivartito
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)