Vos žiniai apie naujai kuriamą Superlygą sekmadienį pasklidus po Senąjį žemyną, kilo didelis futbolo bendruomenės pasipriešinimas.

FIFA, UEFA ir kitų organizacijų bei sirgalių spaudžiami visi 6 Anglijos „Premier“ lygos klubai „išstojo“ iš Superlygos antradienį, o trečiadienį prie jų prisidėjo Madrido „Atletico“, „AC Milan“ ir Milano „Inter“.

Į kampą įvarytas naujojo projekto vienas iš kūrėjų F. Perezas neketina pasiduoti. „Ketiname tęsti darbą. Projektas kol kas pristabdytas“, – sakė jis.

Esu futbole daugiau nei 20 metų ir niekuomet nesu girdėjęs tokių grasinimų. Atrodo, tarsi mes kažką nužudėme.
Florentino Perezas

Madrido „Real“, „Barcelona“ ir Turino „Juventus“ sumanymo neatsisakė, nors italų klubo vadovas Andrea Agnelli užsiminė, kad dabartinėmis sąlygomis projekto vystyti toliau neįmanoma.

Ispanų radijo kanalui „Cadena Ser“ Superlygos galva F. Perezas tvirtino, kad visi 12 klubų „vis dar nepaliko projekto“.

„Negali taip imti ir išeiti. Visus klubus sieja sutartis“, – teigė jis. Paklaustas, kokia bausmė laukia klubų už Superlygos palikimą, F. Perezas neatsakė.

„Real“ bosas pakartojo, kad Europos Superlyga buvo sukurta tam, kad „išgelbėtų futbolą“. Taip pat jis dar kartą užsiminė, kad jauni žmonės „nesidomi daugiau futbolu“ dėl „daugybės prastos kokybės rungtynių“.

„Man liūdna ir esu nusivylęs dėl reakcijos į šį projektą, su kuriuo klubai dirbo maždaug trejus metus“, – teigė F. Perezas, stebėdamasis, kiek UEFA prezidentas Aleksanderis Čeferinas ir kitų šalių futbolo vadovai išliejo grasinimų ir agresijos.

„Galbūt mes nesugebėjome tinkamai paaiškinti visko, tačiau jie mums net nedavė tokios galimybės, – kalbėjo 74-erių metų futbolo funkcionierius. – Esu futbole daugiau nei 20 metų ir niekuomet nesu girdėjęs tokių grasinimų. Atrodo, tarsi mes kažką nužudėme. Atrodo, kad mes nužudėme futbolą. Tačiau mes tik norėjome ieškoti galimybių jį išsaugoti“.

Sekmadienį apie naują Superlygą paskelbę klubai teigė nemanantys, kad 2024 metais planuojamos UEFA reformos yra pakankamos.

„Čempionų lygos formatas yra pasenęs ir įdomus tik nuo ketvirtfinalio etapo, – kalbėjo F. Perezas. – Šis formatas aiškiai neveikia, todėl norėjome, kad tarpusavyje žaistų geriausios Europos komandos nuo pat sezono pradžios. Išanalizavome skaičius ir matėme, kad taip mes surinktume daugiau pinigų visiems klubams“.

Anot jo, nuo pat pradžių viena iš 6 Anglijos futbolo komandų labai nenoriai prisidėjo prie Superlygos.

„Nenoriu sakyti, kuris tai buvo klubas, bet jis nerodė didelio susidomėjimo. Ir tuo pačiu užkrėtė ir kitus klubus, kurie baiminosi permainų, nes gal ne visai gerai suprato, kas vyksta. Visi pasirašėme mus jungiančią sutartį, tačiau mačiau, kad vienas klubas taip ir nebuvo įtikintas mūsų idėjos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)