Toks futbolininko elgesys supykdė Serbijos aukščiausio rango politikus.

Pats futbolininkas buvo gavęs klubo leidimą išvykti iš Ispanijos, motyvavęs, kad į Serbiją jam reikia nuskristi dėl medicininių priežasčių. Jis į Belgradą buvo atskraidintas privačiu klubo lėktuvu.

Tačiau dabar futbolininkas gali sulaukti rimtų „Real“ sankcijų dėl karantino ignoravimo, nes buvo prisižadėjęs likti savo apartamentuose.

Beatodairiškas L. Jovičiaus elgesys sulaukė ir griežtos politikų kritikos. Netylėjo net Serbijos premjerė Anna Brnabič.

„Turime blogą mūsų futbolo žvaigždžių pavyzdį, žmones, uždirbančius milijonus ir ignoruojančius privalomą karantiną. Tai nėra atleistina, tai nėra toleruotina“, – kalbėjo Sebijos premjerė.

Ji ir kiti Serbijos politikai ragina Serbijos piliečius, jei įmanoma, negrįžti į šalį, kad būtų galima išvengti COVID-19 viruso plitimo.

Tačiau, anot žiniasklaidos, į šalį plūstelėjo 45 tūkstančiai serbų, daugelis jų nepaisė privalomo karantino.

Dar griežtesniu tonu kalbėjo Serbijos Vidaus reikalų ministras Nebojša Stefanovičius. Nors konkrečių pavardžių neminėjo, bet patikino, kad tiems, kurie nesilaikė karantino, reikės teisiškai atsakyti už savo neatsakingus veiksmus.

„Esame pradėję teisinius veiksmus prieš kai kuriuos garsius sportininkus. Teismui įrodžius jų kaltę, šie žmonės turės atsakyti“, – kalbėjo Vidaus reikalų ministras.

Anot serbų portalo „Blic“, L. Jovičius audringai linksminosi Belgrade, o jo veiksmus gimtinėje atidžiai seka vietos policija.

„Luka pasielgė labai kvailai. Jis paliko Madridą, nepaisė visų perspėjimų ir grįžo į Serbiją bei Belgrado gatvėse šventė merginos gimtadienį“, – pranešė serbų laikraštis „Informer“.

Futbolininkas karantiną turėjo atlikti apartamentuose Belgrado priemiestyje Vračare, tačiau apgavo pareigūnus sakydamas, kad keliauja į vaistinę.

Anot serbų žiniasklaidos, jei futbolo žvaigždė dar kartą pažeis karantino taisykles, jam grės kur kas rimtesnės sankcijos ir galbūt net areštas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)