„Šiandien Vilniaus „Žalgiris“ žaidžia svarbias futbolo rungtynės su Kazachstano „Astana“. Rungtynės rimtos, o stadionas kuriame žaidžiama – prastas. Vilniui reikia normalaus, tarptautinius standartus atitinkančio stadiono. Dėl to Vilniuje iškils naujas daugiafunkcis kompleksas. Jau rugpjūčio mėnesį planuojame skelbti konkursą jo statyboms ant Šeškinės kalvų“, – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Savivaldybė ruošiasi daugiafunkcio komplekso statybų ant Šeškinės kalvų koncesijos konkursui, kuris bus organizuojamas kartu su Kūno kultūros ir sporto departamentu. Pasak mero, naujame komplekse suplanuota įrengti ne mažiau 15 tūkst. vietų stadioną ir ne mažiau kaip 3 futbolo aikšteles, todėl futbolas tikrai sugrįš į Vilnių.

Planuojama pasirašyti partnerystės sutartį su privačiu investuotoju 25-eriems metams. Ekspertų nuomone, projektą bus galima įgyvendinti suteikiant privačiam partneriui galimybę panaudoti veiklai neformaliojo ugdymo infrastruktūrą laisvu metu, kai ji bus nereikalinga savivaldybės reikmėms. Jei kitą savaitę susirinksianti sostinės Taryba patvirtins šiuo metu svarstomą Daugiafunkcio sveikatinimo, ugdymo, švietimo, kultūros ir užimtumo skatinimo komplekso projektą, konkursą savivaldybė galės paskelbti jau rugpjūtį.

„Žalgirio“ ir „Astana“ mačas vyksta 5 tūkst. Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione, kuris atidarytas prieš 12 metų. Praėjusiais metais buvo atlikta galimybių studija tolesnei stadiono plėtrai.

LFF ateityje numato praplėsti tribūnas, apdengti stogu, o stadiono talpa išaugtų iki 8 tūkstančių vietų. Vietoje mažosios treniruočių aikštelės būtų įrengtas mažesnių matmenų futbolo maniežas. Atlikus visus numatytus patobulinimus stadione būtų galima rengti UEFA Čempionų lygos ar Europos lygos varžybas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)