Lietuvos rinktinei Žilinoje (Slovakija) po savaitės vyksiančioje dvikovoje nepadės traumuotas Marius Žaliūkas, virusą pasigavęs Marius Stankevičius, dėl surinktų kortelių diskvalifikuotas Arūnas Klimavičius. Treneris į nacionalinę komandą nepakvietė ir klubo vis dar neturinčio Valdemaro Borovskio.

Todėl Cs. Laszlo svarsto galimybę į gynybą atitraukti tokios patirties turinčius saugus Deividą Šemberą, Deividą Česnauskį arba Saulių Mikoliūną. O didžiausias galvosūkis vengrui iškilo dėl kairio krašto gynėjo pozicijos.

„Slovakai labai stiprūs fiziškai, augaloti. Gynyboje mums reikės patikimų žmonių. Kita vertus, varžovai patys turi problemų gynyboje“, – pastebėjo Cs. Laszlo.

Tarp specialisto kvietimų sulaukusių gynėjų vienintelis Tadas Kijanskas yra nuolatinis rinktinės pagrindinės sudėties žaidėjas. Po ilgesnės pertraukos į nacionalinę komandą teko sugrąžinti Tomą Mikuckį, taip pat pakviesti Vytautas Andriuškevičius ir Georgas Freidgeimas. Cs. Laszlo nusprendė išbandyti ir Vokietijoje užaugusį 25-erių Markusą Palionį, nors jam vietos startinėje sudėtyje nežada.

Netekčių rinktinė neišvengė ir kitose aikštės vietose. Anot Cs. Laszlo, puolėjas Tomas Danilevičius pats pageidavo likti savo klube Italijoje ir deramai pasiruošti svarbioms rungtynėms, dėl traumų žaisti negalės kitas puolėjas Artūras Rimkevičius ir saugas Tadas Eliošius.

Pasak Cs. Laszlo, Slovakijoje mačą pradėti turėtų du puolėjai – Tadas Labukas ir Deivydas Matulevičius arba Mindaugas Kalonas, o Darvydą Šerną treneris ketina perkelti į kraštą.

„Puolime turėsime nuveikti daugiau nei iki šiol. Man pačiam mūsų pasirodymas atakuojant Graikijoje buvo katastrofiškas. Ne paslaptis, kad Lietuvos komandai sunku žaisti turint iniciatyvą, tai mums nėra įprasta. Norėčiau, kad žaidėjai negalvotų, jog futbolas tėra vien akla gynyba.

Bus gerai, jei Žilinoje pelnysime bent tašką. Paskui mūsų laukia rungtynių namuose serija, o Vilniuje ant dirbtinės dangos mus nugalėti visiems bus sunku. Dar surinksime tų taškų“, – ramino specialistas iš Vengrijos.

Sužaidus 4 mačus, lietuviai savo sąskaitoje turi 4 taškus ir G grupėje užima ketvirtą vietą. 7 taškus surinkusi Slovakijos komanda žengia laipteliu aukščiau. Pirmame ekipų tarpusavio susitikime Vilniuje lietuviai ir slovakai išsiskyrė taikiai 1:1.

Į treniruočių stovyklą Vienoje (Austrija) rinktinė susiburs pirmadienį, o mačas Žilinoje vyks kitą penktadienį. Po jo lietuvių kovo 26 d. laukia draugiškos rungtynės Tiranoje su Albanija. Ši dvikova, anot Cs. Laszlo, reikalinga ne tik norint išbandyti komandos kandidatus, bet ir pagerinti poziciją FIFA reitinge.

Lietuvos futbolo rinktinės sąrašas rungtynėms su Slovakija ir Albanija (2013 m. kovo 22 ir 26 d.)

Vartininkai:


Žydrūnas Karčemarskas („Gaziantepspor“, Turkija)

Ernestas Šetkus (be klubo)

Giedrius Arlauskis (Kazanės „Rubin“, Rusija)


Gynėjai:


Tadas Kijanskas (Kelcų „Korona“, Lenkija)

Tomas Mikuckis (Chabarovsko „SKA-Energija“, Rusija)

Vytautas Andriuškevičius (Gdansko „Lechia“, Lenkija)

Georgas Freidgeimas (Vilniaus MFD „Žalgiris“)

Markus Palionis (SC „Paderborn“, Vokietija)


Saugai:

Deividas Šemberas (Vladikaukazo „Alania“, Rusija)

Deividas Česnauskis (FC „Baki“, Azerbaidžanas)

Edgaras Česnauskis (FC „Rostov“, Rusija)

Mindaugas Panka (Chožuvo „Ruch“, Lenkija)

Saulius Mikoliūnas (FC „Sevastopol“, Ukraina)

Arvydas Novikovas (Edinburgo „Hearts“, Škotija)

Mindaugas Kalonas (Baku „Ravan“, Azerbaidžanas)

Kęstutis Ivaškevičius (Tel Avivo „Bnei Yehuda“, Izraelis)

Linas Pilibaitis (Dėro ETO, Vengrija)

Vytautas Lukša (Varšuvos „Polonia“, Lenkija)

Fedoras Černychas (Mogiliovo „Dnepr“, Baltarusija)

Martynas Dapkus (Aukštutinio Nazareto „Hapoel“, Izraelis)


Puolėjai:


Darvydas Šernas („Gaziantepspor“, Turkija)

Tadas Labukas (Maskvos „Torpedo“, Rusija)

Deivydas Matulevičius (Tirgu Žiu „Pandurii“, Rumunija)