Pasak jo, kiekvienas regionas galės savarankiškai spręsti, ar blaivyklas priskirti Vidaus reikalų ministerijos (VRM), ar medicinos įstaigų pavaldumui.

Pasaulio futbolo čempionato Rusijoje kovos 2018 metų vasarą vyks Maskvoje, Karaliaučiuje (Kaliningrade), Sankt Peterburge, Volgograde, Kazanėje, Žemutiniame Naugarde (Nyžnyj Novgorode), Samaroje, Saranske, Rostove prie Dono, Sočyje ir Jeketerinburge.

2015 metų kovą Sveikatos apsaugos ministrė Veronika Skvorcova pasiūlė grąžinti Rusijos teritorijoje išblaivinimo paslaugas teikiančias įstaigas.

„Blaivyklos reikalingos. Tai – speciali sistema, leidžianti žmogui išblaivėti pareigūnų priežiūroje, nesušalti ar nepatekti į kokią nors nepageidaujamą situaciją“, - sakė ministrė.

2011 metais reformuojant Rusijos VRM sistemą, blaivyklų tinklas visoje šalyje buvo likviduotas, o tokių įstaigų funkcijos patikėtos medikams.

Blaivykla (archyvo nuotr.)

Beje, ketvirtadienį (spalio 20-ą d.) panašaus pobūdžio įstaiga duris atvėrė ir Kaune. Kaune anksčiau veikusi blaivykla buvo uždaryta dar 1998 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)