„Žalgiris“ ketvirtadienį, rugpjūčio 5-ąją žais Europos lygos trečio atrankos etapo pirmąją dvikovą Murska Sobotoje. Atsakomasis susitikimas vyks rugpjūčio 12 d.

Pirmadienį ištraukti Europos lygos atkrintamojo (Play-off) etapo burtai. Jie lėmė, jog „Žalgirio“ ir „Muros“ poros nugalėtojui teko viena iš šešių aukščiausią reitingą turinčių šalių atstovų – Graco „Sturm“ komanda.

Atkrintamojo etapo rungtynės bus žaidžiamos rugpjūčio 19 ir 26 dienomis. Pirmoji dvikova vyktų Lietuvoje arba Slovėnijoje, antroji – Austrijoje.

Pirmadienį taip pat ištraukti ir Konferencijos lygos ketvirto atrankos etapo burtai.

Jei Vilniaus klubas iškris iš Europos lygos trečio atrankos etapo, „Žalgiris“ Konferencijų lygos lemiamame etape susitiktų su FC „Prishtina“ (Kosovas) ekipa arba jau pažįstamu Budės „Glimt“ klubu (Norvegija).

Pernai abu klubai susitiko Europos lygos antrame atrankos etape. Norvegijoje vykusiame mače šeimininkai laimėjo 3:1.

Šį kartą pirmoji dvikova rugpjūčio 19 d. vyktų Lietuvoje arba Slovėnijoje, antroji – po savaitės Norvegijoje arba Kosove.

"Žalgirio" varžovai

Patyręs naujokas iš Austrijos

„Žalgirio“ gretas prieš būsimas kovas Europos lygoje papildys naujokas – gynėjas iš Austrijos Mario Paveličius.

Futbolininkas prie Lietuvos čempionų prisijungs artimiausiu metu, atlikęs medicinę apžiūrą, prieš rungtynes su „Mura“.

27 metų žaidėjas per savo karjerą daugiausiai žaidė krašto gynėjo, taip pat saugo pozicijose.

M. Paveličius, kurio šeima kilusi iš Bosnijos ir Hercegovinos, didelę dalį karjeros praleido gimtojoje Austrijoje, Vienos „Rapid“ klube. Jo gretose jis žaidė nuo 2013 iki 2018 metų, rungtyniavo ir Čempionų lygos, ir Europos lygos atrankos varžybose.

Vėliau persikėlė į Kroatiją, „Rijeka“ ekipą, iš jos buvo skolinamas „Sarpsborg“ komandai Norvegijoje ir austrų „Admira Wacker“.

Praėjusį sezoną M. Paveličius praleido „Wolfsberger“ AC klube. Žaidėjo sąskaitoje – 128 rungtynės Austrijos čempionate.

Mario Paveličius (dešinėje)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)