Dvi skirtingos treniruočių stovyklos

Balandį, gegužę ir birželį Lietuvos U-19 rinktinė treniravosi Palangoje, žaidė kontrolines rungtynes su Ukraina. Nuo birželio 24 iki liepos 5 dienos jaunieji futbolininkai sportavo Palenkės Bialos mieste, o liepos 8-ąją atvyko į Šiaulius.

Pasak rinktinės vyriausiojo trenerio Antano Vingilio, stovykloje kaimyninėje Lenkijoje buvo akcentuojamas specialus fizinis pasiruošimas: „Vaikinai dešimt dienų su užsidegimu sunkiai dirbo, buvo dideli krūviai. Lenkijoje turėjome geras sąlygas, gerą treniruočių aikštę“.

Priešpaskutinei treniruočių savaitei rinktinės štabas pasirinko Šiaulius. „Aikštė čia puiki, dėkojame „Šiaulių“ klubui, kuris mums noriai padeda. Šiauliai buvo optimaliausias variantas iš galimų, - futbolo.tv teigė A. Vingilys - Šiame treniruočių etape šlifuojame taktinius aspektus, lipdome komandą. Per paskutinę savaitę liks tik pabaigti ką pradėjome“.

„Fizinį pasiruošimą jau baigėme. Dabar mažėja krūvis ir ruošiamės žaidimui, daug dirbame su kamuoliu“, - kalbėjo vienas jauniausių rinktinės narių, vartininkas Edvinas Gertmonas.

„Stovykla Lenkijoje buvo viena sunkiausių. Ši Šiauliuose labiau skirta sulipdyti komandą iki pabaigos“, - sakė „Leicester City“ puolėjas Simonas Stankevičius.

Taiso trūkumus gynyboje, daug tikisi iš vartininko

A. Vingilio teigimu, komandos branduolys susiformavo jau anksčiau, tačiau kol kas yra nerimo dėl gynybos grandies. „Komandos lyderiai nepasikeitė, o startinė sudėtis po truputį aikštėja, - sakė A. Vingilys. Dar yra klaustukų dėl gynėjų, tai viena mūsų probleminių vietų. Bandome ir ieškome įvairių variantų“.

Rinktinės treneriai neslepia, kad vartininko pozicija – viena tvirčiausių komandoje. U-19 rinktinei atstovauja Italijos grandui AS „Roma“ priklausantis Tomas Švedkauskas. Jam konkurenciją sudaro metais jaunesnis Edvinas Gertmonas iš Tauragės „Tauro“.

„Tikrai nenurašome Edvino – tai perspektyvus vartininkas. Tačiau manau, kad Tomas yra vienas geriausių mūsų komandoje. Neveltui jis žaidžia Italijoje. Iš jo šiame čempionate tikimės nemažai, - teigė rinktinės vartininkų treneris Algirdas Surgautas.

Rinktinės žaidėjų traumos nekamavo, tačiau pastarąsias pratybas turėjo praleisti Danijos „Aalborg“ klube žaidžiantis puolėjas Lukas Spalvis. Šiemet ir U-21 rinktinėje spėjęs debiutuoti futbolininkas dėl įtempto grafiko prie rinktinės prisijungs čempionato išvakarėse.

Paskutines dienas prieš čempionatą U-19 rinktinę praleis Kaune. Rytoj, šeštadienį 18 valandą S.Dariaus ir S.Girėno stadione lietuviai sužais kontrolines rungtynes su Klaipėdos „Atlantu“.
Po savaitės, liepos 20-ąją, laukia pirmoji dvikova Europos U-19 čempionate su Olandijos bendraamžiais. Mūsiškių A grupėje taip pat žais Ispanija ir Portugalija.


 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją