Pirmasis komandų susitikimas Madride baigėsi lygiosiomis 1:1, tad viskas spręsis būtent Barselonoje. Šios poros nugalėtojai turnyro finale susikaus su Madrido „Atletico“ arba „Sevilla“ ekipa (pirma dvikova - 2:1).

Kaip ir galima buvo tikėtis, prieš bene svarbiausią šio sezono „El Clasico“ užvirė aistros: laikinasis FC „Barcelona“ treneris Jordi Roura spaudos konferencijoje išreiškė nepasitenkinimą tuo, kad Ispanijos futbolo asociacija šioms rungtynėms vadovauti paskyrė teisėją Undiano Mallenco.

„Nenoriu gilintis į tai, ar jis (U. Mallenco - DELFI) - geras arbitras ar blogas, bet tiesa yra ta, kad jam teisėjaujant mūsų rezultatai dažniausiai būna ne tokie geri nei dirbant jo kolegoms“, - pareiškė J. Roura.

Ir iš tiesų, prie FC „Barcelona“ vairo stovint Josepui Guardiolai jo auklėtiniai vidutiniškai laimėdavo 73,26 proc. susitikimų, o pralaimėdavo tik 8,68 proc., tačiau kai tik švilpukas atsidurdavo pas U. Mallenco, katalonų rezultatai pastebimai suprastėdavo - iki 64 proc. pergalių ir 21,5 proc. pralaimėjimų.

Maža to, nors „Real“ klubas iš paskutinių 15-os „El Clasico“ rungtynių laimėjo tik trejas, dvejos iš tų pergalių buvo pasiektos teisėjaujant ne kam kitam, o U. Mallenco.

Vis dėlto „Karališkojo“ klubo treneris Jose Mourinho tik pasišaipė iš tokių pastebėjimų ir paragino varžovų stovyklą neverkšlenti kovai dar nė neprasidėjus.

„Iš FC „Barcelona“ atstovų mes galime pasimokyti visų garbingo žaidimo principų: jie niekada nekalba apie teisėjus, neapsupa jų ir nespaudžia. Be to, niekada nesistengia iš jų išprašyti varžovams geltonų kortelių“, - sarkastiškai atsakė J. Mourinho.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)