Šis futbolo specialistas į „Atlantą“ buvo atvykęs vasaros pradžioje. Tuomet buvo skelbiama, kad su juo pasirašyta 1,5 metų sutartis.

Neoficialiai buvo kalbama, kad šis futbolo specialistas atves naujus investuotojus, padėsiančius „Atlantui“ išbristi iš finansinės duobės. Tačiau to neįvyko ir A. Šelestas išvyko į Rusiją. Visgi jis šią savaitę vėl grįžo į „Atlanto“ gretas.

„Aš pats paprašiau, kad Anatolijus Šelestas atvyktų ir padėtų mums. Jis sutiko mums pagelbėti. Situacija nesikeičia - mes neturime pinigų, ieškome išeičių, kaip pabaigti sezoną. Mūsų tikslas - išgyventi ir pabaigti sezoną šešetuke. Kasdien gyvename lyg ant adatų, ieškome išeities. Žiūrėsime, kaip mums čia viskas susiklostys“, – „Vakarų ekspresui“ sakė „Atlanto“ klubo generalinis direktorius Vacys Lekevičius.

1955 m. sausio 6 d. Aleksandrijos mieste gimęs A. Šelestas, futbolininko karjerą pradėjo Kropivnyckio (buv. Kirovogrado) „Zvezdos“ komandoje.

Nuo 1974 iki 1981 metų žaidė Dnepropetrovsko „Dnepr“ ir Maskvos „Lokomotiv“ klubuose. 1982-aisiais atstovavo Simferopolio „Tavrijos“ vienuolikei.

Futbolininko batelius ant vinies pakabino 1993-iaisiais, po kone dešimties metų klajonių įvairiuose Vokietijos žemesnių lygų klubuose.

Netrukus A. Šelestas tapo Krasnozamensko „Interros“ ekipos, žaidusios Maskvos srities čempionate, strategu.

1998-2000 m. buvo vyriausiuoju treneriu ir prezidentu Maskvos „Spartako“ rezervinėje komandoje „Spartak-Čiukotka“.

2001 m. dirbo netoli Lietuvos – Liepojos „Liepajas metalurgs“ klube. Tais metais gana dažnai atvykdavo į Klaipėdą.

Dar kartą prie Latvijos klubo – Rygos „Riga“ vairo A. Šelestas stojo 2008-aisiais.

Pastaraisiais metais specialistas iš Ukrainos vadovavo Rusijos Oriolo „Oriol“ ekipai.

Jau rašėme, kad praėjusią savaitę, kai iš „Atlanto“ vyriausiojo trenerio pareigų pasitraukė Algimantas Briaunys, atlantiečių treniruotėms kelias dienas vadovavo labiausiai patyręs Klaipėdos ekipos žaidėjas Tadas Labukas.

„Atlanto“ futbolininkai šiuo metu A lygos čempionate užima šeštą vietą, bet nuo pavojingos iškritimo zonos juos skiria vos keli taškai.

Atlantiečiams ketvirtajame rate liko sužaisti penkerias rungtynes: rugsėjo 19 d. Klaipėdoje su Kauno „Stumbru“, rugsėjo 25 d. Klaipėdoje su „Palanga“, spalio 4 d. Klaipėdoje su Marijampolės „Sūduva“ ir spalio 21 d. Vilniuje su „Žalgiriu“. Su sostinės žalgiriečiais „Atlantas“ žais ir dar vienerias rungtynes, kurios yra atkeltos iš devynioliktojo turo. Šio susitikimo, kuris vyks uostamiestyje, data dar nėra žinoma