Anot „The Daily Mail“, pozicijos, kad dėl koronaviruso pavojaus treniruotės neturėtų būti atnaujintos, laikosi nemažai „Premier“ lygos klubų žaidėjų.

Pranešama, kad dalis žaidėjų savo nuogąstavimais jau pasidalijo su klubais, o kai kurie tai planuoja padaryti privalomojo medicininio patikrinimo metu. Kad žaidėjai turi „daug nuogąstavimų“, BBC patvirtino Profesionalių futbolininkų asociacija.

BBC cituoja ir vieną tiesiai šviesiai pasisakiusį žaidėją. Tai – Londono „Tottenham Hotspur“ ir Anglijos rinktinės gynėjas Danny Rose'as, kurio nuomone, kalbėti apie futbolo čempionato atnaujinimą koronaviruso pandemijos metu paprasčiausiai nėra logiška.

„Žmonių gyvenimai yra pavojuje. Apie futbolą neturėtų būti kalbama tol, kol sergančiųjų ir mirštančiųjų skaičius radikaliai nesumažės“, – trumpai drūtai pasisakė 29-erių futbolininkas.

Koronavirusas Didžiojoje Britanijoje yra diagnozuotas 226 tūkst. žmonių, mirė daugiau nei 32,5 tūkst. asmenų.

Treniruotes Anglijos elitinės lygos klubai turėtų atnaujinti gegužės 18-ąją, tačiau galės pradėti sportuoti tik nedidelėmis grupėmis, pagal oficialius nurodymus treniruočių aikštės turės būti nuolat dezinfekuojamos.

Anglijoje tikimasi, kad čempionatą pavyks atnaujinti po mėnesio – birželio 12-ąją. Jeigu būtų atnaujintas, turnyras vyktų be žiūrovų. Be apribotų treniruočių, iki birželio 1-osios Anglijoje yra draudžiami bet kokie profesionalaus sporto renginiai.

Kad šio sezono aukščiausios futbolo lygos čempionatas po koronaviruso pandemijos bus atnaujintas, oficialiai yra pranešusi Vokietija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)