Aikštės šeimininkai rungtynes pradėjo aktyviau ir turėjo kelias geras progas pasižymėti, tačiau jos taip ir liko neišnaudotos. Tuo metu svečiai iš Liverpulio savo šanso nepraleido.

35 min. aikštės viduryje suklydus Leroy'ui Sane, „Everton“ surengė greitą išpuolį, kuris baigėsi tiksliu Dominico Calverto-Lewino perdavimu Wayne'ui Rooney ir pastarojo įvarčiu.

W. Rooney tai buvo 200-asis įvartis „Premier“ lygoje. 200 tikslių smūgių ribą be „Everton“ puolėjo Anglijos čempionate per visą istoriją yra peržengęs tik legendinis Alanas Sheareris, per karjerą pasižymėjęs 260 kartų. Įdomus pastebėjimas, kad W. Rooney į „Manchester City“ vartus įmušė ne tik 200-ąjį, bet ir „jubiliejinius“ 50 ir 150 įvarčius (abu – atstovaudamas „Manchester United“).

Baigiantis pirmajam kėliniui „Manchester City“ situacija dar labiau komplikavosi. Dvi iš eilės geltonas korteles priešais save išvydęs Kyle'as Walkeris buvo pašalintas iš aikštės.

Nepaisant to, Mančesterio futbolininkams pavyko išnešti bent jau apysveikį kailį. Įpusėjus antrajam kėliniui šeimininkai ėmė rengti vieną pavojingą ataką po kitos, o visos jų pastangos buvo vainikuotos išlyginamuoju Raheemo Sterlingo įvarčiu 82 min.

Nors Mančesterio komanda per likusį laiką toliau spaudė savo varžovus, o 88 min. iš aikštės už antrą geltoną kortelę buvo išvytas svečių saugas Morganas Schneiderlinas, rezultatas taip ir liko nepakitęs – 1:1.

Po dviejų turų tiek „Manchester City“, tiek „Everon“ savo sąskaitoje turi po 4 taškus. Po 6 taškus turi trys abejas žaistas rungtynes čempionate laimėjusios „Manchester United“, „Huddersfield“ ir „West Bromwich“ komandos.

Rezultatas

„Manchester City“ 1 – 1 „Everton“

35' Wayne'as Rooney [0-1]
44' Kyle'as Walkeris [„Manchester City“] pašalintas iš aikštės
82' Raheemas Sterlingas [1-1]
88' Morganas Schneiderlinas [
„Everton“] pašalintas iš aikštės

Ispanijos čempionato pirmojo turo rungtynėse Valensijos „Levante“ komanda namuose 1:0 (1:0) nugalėjo „Villarreal“ futbolininkus. Įvartį 88 min. nuo 11 m žymos įmušė Jose Moralesas.

„Levante“ 1 – 0 „Villarreal“

88' Jose Moralesas [1-0]

„Malaga“ 0 – 1 „Eibar“

57' Charlesas [0-1]

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)