Ketvirtadienio vakarą vykusios rezultatyvios H grupės rungtynės baigėsi Portugalijos rinktinės pergale 3:2. Mačui teisėjavo marokiečių kilmės JAV arbitras Ismailas Elfathas, o priekaištus jam žerte žėrė pralaimėjusios Ganos rinktinės treneris Otto Addo.

47-erių futbolo specialistą, anksčiau ir patį vilkėjusį Ganos rinktinės marškinėlius, labiausiai papiktino I. Elfatho sprendimas skirti 11 m baudinį 65 min., kai ant vejos baudos aikštelėje krito Cristiano Ronaldo.

Portugalų superžvaigždė griuvo po nedidelio kontakto šlaunimis su Ganos gynėju Mohammedu Salisu, netrukus pats stojo mušti baudinio ir jį užtikrintai realizavo, taip tapdamas pirmuoju futbolininku, pelniusiu bent po įvartį penkiuose pasaulio čempionatuose.


Nors vėliau per likusį antro kėlinio laiką abi komandos įmušė dar keturis įvarčius, O. Addo spaudos konferencijoje kalbėjo beveik tik apie vienintelį minėtą epizodą, susijusį su, trenerio nuomone, neegzistavusia pražanga prieš C. Ronaldo.

„Jei kažkas įmuša įvartį – aš sveikinu tą žmogu. Tačiau šį kartą tai buvo dovana. Tikra dovana portugalams? Pridurti kažką daugiau? Speciali teisėjo dovana“, – piktinosi Vokietijoje gimęs, futbolininko karjeros metais ir Bundeslygoje pažaisti suspėjęs O. Addo.

Otto Addo

„Teisėjas skyrė baudinį situacijoje, kurioje jokio baudinio neturėjo būti. Kodėl? Dėl to, kad tai Ronaldo, o gal kokios kitos priežastys? Visi tai matė, – toliau širdo Ganos treneris. – Reikia klausti teisėjo, kas ten atsitiko. Mes apskritai valdėme kamuolį, o tada įvyko kontaktas tarp žaidėjų. Negaliu suvokti, kodėl VAR nereagavo, kodėl nebuvo adekvačių konsultacijų. Tai tiesiog neįtikėtina.

Jeigu pažiūrėsite pakartojimą, tuo metu būtent mes valdėme kamuolį. Ir tai buvo pražanga prieš mūsų žaidėją. Iki to baudinio viskas buvo įmanoma, o vėliau žaidimas tapo šiek tiek laukinis.“

Tiesiai šviesiai paklaustas, kas kaltas dėl Ganos rinktinės pralaimėjimo minimaliu skirtumu, O. Addo atrėžė: „Teisėjas!“

O. Addo kritika arbitrui I. Elfathui buvo visiškai tiesioginė – neatmestina, kad už tai Tarptautinė futbolo federacija (FIFA) treneriui gali skirti baudą ar tam tikras sankcijas.

Ganos rinktinės treneris netgi prisipažino, kad po rungtynių norėjo eiti ir asmeniškai pasiaiškinti su arbitru, tačiau jam to padaryti nebuvo leista.

„Aš ieškau paaiškinimų, bandau suprasti, kodėl neįtraukta VAR sistema. Po tokios situacijos, kai pasaulinio lygio komanda išsiveržia į priekį, žaisti tampa daug sunkiau. Man buvo įdomu, kodėl teisėjas apskritai nefiksavo daugybės pražangų prieš stumdytus mūsų žaidėjus. Bandžiau klausti, aiškintis. Teiravausi ir FIFA atstovų, ar galiu ramiai ir tyliai pasikalbėti su teisėju, bet mane patikino, kad jis yra susitikime ir mums pasimatyti neįmanoma“, – atviravo O. Addo.

Pats C. Ronaldo po rungtynių kalbėjo trumpai ir spėjo pasidžiaugti tiek komandos pergale, tiek asmeniniu pasiekimu.

„Puikus momentas. Sunki, bet pelnyta pergalė, mano penktasis čempionatas ir dar vienas įvartis. Tikrai didžiuojuosi tuo, kad pavyko pasižymėti jau penktame turnyre, tačiau dabar reikia koncentruotis ties kitais dalykais. Treniruojamės, žaidžiame, laimime. Tai svarbiausia“, – tikino 37-erių futbolininkas.

Šių rungtynių vaizdo apžvalgą galite pamatyti čia.

Antrame H grupės ture pirmadienį Gana susigrums su Pietų Korėja (15 min.), o Portugalija – su Urugvajumi (21 val.).

Primename, kad Urugvajus ir Pietų Korėja savo tarpusavio rungtynes baigė be įvarčių ir apskritai be smūgių į vartų plotą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)