Tokio prasto starto Čempionų lygoje „Blaugrana“ dar neturėjo. Vienintelį kartą dviem pralaimėjimais klubas pradėjo UEFA taurės sezoną 1972-1973 metų sezone. Per visus turnyrus „Barcelona“ per paskutines 5 rungtynes laimėjo tik kartą.

„Sunku susitaikyti su tokiu galutiniu rezultatu, – kalbėjo R. Koemanas. – Rezultatas neatspindėjo vaizdo aikštėje. Nepaisant to, komanda žaidė gerai iki varžovai įmušė antrą įvartį. Turėjome geras progas įvarčiui pelnyti“.

Anot jo, komanda turėjo geriau gintis ir neleisti pelnyti varžovams pirmų dviejų įvarčių.

„Galbūt per švelnu būtų taip sakyti, tačiau yra daug komandų, kurios fiziškai yra pranašesnės už mus. Nediskutuosiu apie tų komandų lygį. Visi žino, kokios „Barcos“ problemos šiandien. Neįmanoma vertinti komandos, kuri nėra ta, kokia buvo per paskutinius metus. Aš tai matau labai aiškiai“, – kalbėjo „Barcelonos“ strategas.

Apie katalonų klubo problemas geriausiai byloja faktas, kad „Barcelonos“ biudžetas yra itin ribotas. Ispanų „La Liga“ paskaičiavo, kad jis sudaro vos aštuntąją dalį aršiausio varžovo Madrido „Real“ biudžeto.

Iš skolų liūno išbristi „Barcai“ gali prireikti kelių metų, tad net ir trenerio pakeitimas veikiausiai nedaug ką pakeistų. O po tokio prasto starto Ispanijoje ir Čempionų lygoje R. Koemano kėdė ėmė stipriai braškėti.

Futbolo specialistą iš Nyderlandų po pralaimėjimo „Benficai“ užstoti suskubo „Barcos“ saugas Frenkie de Jongas, įspėjęs, kad klubas nepultų spręsti savo problemas atleisdamas trenerį.

„Nemanau, kad trenerio keitimas ką nors išspręstų. Mėginome viską, sunkiai dirbame aikštėje, tačiau tai nebuvo mūsų diena“, – kalbėjo futbolininkas.

Jam pritarė Sergio Busquetsas: „Aišku, pats lengviausias kelias būtų atleisti Koemaną, tačiau mes visi esame atsakingi už tokį rezultatą. Mes tiesiog esame kritinėje situacijoje“.

Užplūdusioje kritikos lavinoje išplaukti mėginantis „Barcelonos“ strategas teigė nežinantis, kaip į šią situaciją pažiūrės klubo vadovai. „Jaučiu žaidėjų paramą, tačiau nežinau, ką apie viską galvoja klubas“, – sakė jis.

Jei R. Koemaną vis dėlto klubas atleistų, pirmasis kandidatas jam pakeisti būtų Roberto Martinezas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)