Į aukščiausią lygą po trejų metų pertraukos grįžęs šiaurės vakarų Prancūzijos klubas rungtynes su dešimtoje vietoje pernai likusiais „Strasbourg“ pradėjo turėdamas autsaiderių statusą, kurį patvirtino 30-ą minutę svečių saugo Mehdi Chahiri pelnytas įvartis.

Christophe'o Pelissier vadovaujami šeimininkai ilgosios pertraukos metu sugebėjo ne tik nepalūžti, bet ir rado savyje pakankamai jėgų perimti rungtynių iniciatyvą į savo rankas. 51-ą minutę rezultatą išlygino Yoane Wissa, o ties valandos žyma nuo 11-os metrų žymos kamuolį į vartus pasiuntė puolėjas iš Austrijos Adrianas Grbičius.

Netikėtą „Lorient“ pergalę įtvirtino klubo senbuvis Pierre'as Yvesas Hamelis. 84-ą minutę savo debiutą įvarčiu pažymėjusį Grbičių pakeitęs puolėjas kamuolį į vartus pasiuntė aikštėje praleidęs vos tris minutes.

Nelauktai skambų triumfą užfiksavo ir per plauką iš lygos 2019-20 metų sezone neiškritę „Nimes“ futbolininkai. „Krokodilai“ namuose net 4:0 (2:0) nepasigailėjo „Brest“ vienuolikės. Įvarčiais pasižymėjo devyniolikmetis puolėjas iš Togo Kevinas Denkey, norvegas Birgeras Melingas, Romainas Philippoteaux bei Moussa Kone.

Aukščiausioje Prancūzijos lygoje debiutavęs Melingas „Ligue 1“ pirmenybėse pasijuto it žuvis vandenyje - nesužaidus nė pusvalandžio iš Trondheimo „Rosenborg“ į pietus atvykęs Norvegijos rinktinės gynėjas jau buvo spėjęs pasižymėti įvarčiu ir rezultatyviu perdavimu.

Pirmosios pergalės pasiekti nepavyko į tarpusavio dvikovą stojusioms pirmosios turnyro lentelės pusės komandoms. Devintą vietą praėjusiame sezone užėmę „Monaco“ namuose sužaidė taikiai 2:2 (1:2) su šeštoje vietoje likusiais „SC Reims“.

Svečiai anksti susikrovė dviejų įvarčių persvarą – 5-ą minutę pasižymėjo Boulaye Dia, o 21-ą rezultatą padvigubino aštuoniolikmetis puolėjas iš Dramblio Kaulo Kranto El Bilalas Toure.

Šeimininkų viltis atgaivino per pridėtą pirmo kėlinio laiką pasižymėjęs Axelis Disasi, o 55-ą minutę lygybę atstatė Benoit Badiashile.

Pirmajam turui įpusėjus turnyro lentelės viršūnėje sensacingai žengia „Nimes“ ir „FC Lorient“. Antradienį, trečiadienį bei ketvirtadienį vyksiančiuose susitikimuose savo jėgas išmėgins „Montpellier“ – „Olympique Lyonnais“, „PSG“ – „Metz“ ir „Olympique Marseille“ – „Saint-Etienne“ poros.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją