Nors treneris Didier Deschampsas po netikėtos nesėkmės ir sulaukė kritikos, savo poste buvęs futbolininkas liks bent jau iki 2022-ųjų pasaulio futbolo čempionato Katare ciklo pabaigos.

Anot „L'Equipe“, Prancūzijos futbolo federacijos prezidentas Noelis Le Graetas netgi svarsto apie naują pasiūlymą D. Deschampsui – pratęsti kontraktą iki 2024-ųjų. Nepaisant pastarosios nesėkmės, federacija yra labai patenkinta trenerio darbu, su rinktine nuveiktu nuo 2012-ųjų, kai buvęs futbolininkas ėmėsi šio atsakingo darbo.

52-ejų D. Deschampsas pats būdamas futbolininku su Prancūzijos rinktine tapo pasaulio (1998) ir Europos (2000) čempionu, o jo treniruojami prancūzai pasaulio pirmenybes laimėjo 2018-aisiais. 2016 m. Prancūzijos rinktinė nužygiavo iki Europos čempionato finalo.

Tarp Prancūzijos futbolo aistruolių pastarosiomis dienomis plinta peticija, kurioje reikalaujama aštuntfinalio rungtynių su Šveicarija peržaidimo. Šiuo metu ją yra pasirašę per 250 tūkst. žmonių, manoma kad „Les Lignes Bougent“ interneto svetainėje ji gali surinkti daugiau nei per pusę milijono parašų.

Pasirašantys peticiją asmenys yra įsitikinę, kad lemiamą Kyliano Mbappe 11 m baudinį atrėmęs šveicarų vartininkas Yannas Sommeris per anksti pajudėjo nuo vartų linijos ir taip įgijo pranašumą prieš smūgiuojantį prancūzą. Neva, yra tai patvirtinančių vaizdo įrašų ir nuotraukų.

Anot šios sąmokslo teorijos šalininkų, UEFA turėtų organizuoti rungtynių peržaidimą, tačiau akivaizdu, kad tai tėra Prancūzijos pralaimėjimu nusvylusių sirgalių šauksmas tyruose – jokios reikšmės tokio tipo peticijai turnyro organizatoriai neteiks.

Primename, kad Euro 2020 ketvirtfinaliai prasideda jau šį penktadienį.

Ketvirtfinalio poras sudaro: Šveicarija – Ispanija, Belgija – Italija, Čekija – Danija, Ukraina – Anglija.

Euro 2020, ketvirtfinaliai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)