Tai buvo pirmoji Kauno „Vyčio“ nesėkmė Europoje šiame sezone. Lietuvos čempionai ir taurės laimėtojai UEFA Futsalo Čempionų lygoje iki trečiadienio akistatos su belgais buvo iškovoję šešias pergales iš tiek pat galimų.

Būtent įspūdingas pasirodymas preliminariame ir pagrindiniame atrankos etapuose suteikė galimybę „Vyčiui“ debiutuoti ant didžiosios Europos scenos – Elitiniame etape, kur varžosi tik 16 stipriausių Europos klubų.

„Belgijos klubas yra labai aukštos klasės ir savo gretose turi itin pajėgių žaidėjų. Nepaisant to, šias rungtynes jie pradėjo parodydami mums didelę pergalę ir susitikimą mes pradėjome geriau, sukūrėme keletą neblogų šansų.

Deja, jų išnaudoti nepavyko, o patys buvome nubausti už savo klaidas. Dar prieš rungtynes atkreipiau dėmesį į jų tolimus perdavimus iš gilumos. Deja, būtent taip praleidome du įvarčius“, – spaudos konferencijoje kalbėjo „Vytį“ treniruojantis brazilas L. Mistura.

Futsalo specialistas atkreipė dėmesį, kad „Vyčio“ žaidėjai nėra prastesni, tačiau tiesiog buvo ne jų diena.

„Tokiam rezultatui stiprios įtakos turėjo individualios žaidėjų klaidos, kurios kartais baigdavosi įvarčiais. Rungtyniaudami šiame etape negalime tikėtis, kad varžovai atleis už tokias klaidas. Turiu pripažinti, kad tai nebuvo mūsų diena. Kai kurie žaidėjai nesužaidė taip, kaip moka ir gali.

Nemanau, kad pagrindinė pralaimėjimo priežastis buvo patirtis – kaip ir minėjau, nuo pat pirmųjų minučių belgai mums rodė didelę pagarbą ir mes kontroliavome kamuolį“, – tęsė jis.

Belgijos ekipos gretose rezultatyviai žaidė komandos lyderiai. „Vytį“ įvarčiu nubaudė Ispanijos rinktinėje pasaulio čempionate žaidęs Fernandao, net du kartus pasižymėjo viena ryškiausių „Halle-Gooik“ žvaigždžių Diogo.

„Tai mums buvo skausminga, bet naudinga pamoka. Žaisti šiame etape yra nuostabu, tačiau ir varžovų lygis yra labai aukštas, jie mus nubaudė už mūsų klaidas. Ypatingai klydome gynyboje, turiu pripažinti, kartą ir pats buvau kaltas. Nepaisant pralaimėjimo, mes atidavėme visas jėgas ir sužaidėme gerą antrąjį kėlinį.

Įsiklausėme į trenerio nurodymus ir po pertraukos pelnėme du įvarčius, sugrįžome į žaidimą. Neturime laiko liūdėti, jau ketvirtadienį sieksime pirmosios pergalės turnyre prieš Slovėnijos „Dobovec“ klubą“, – treneriui pritarė „Vyčio“ žaidėjas Guesinho.

Antrąsias UEFA Futsalo Čempionų lygos Elitinio etapo A grupės rungtynes Kauno „Vytis“ žais jau ketvirtadienį, kai 20 val. Alytuje priims Slovėnijos pajėgiausią komandą „Dobovec“. Vakar slovėnai 1:5 nusileido garsiajam Madrido „Inter“.

Kitame šios dienos mače 17 val. susikaus grupės favoritai „Inter“ ir „Halle-Gooik“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)