Nugalėtoją lėmė galingas Thorgano Hazardo smūgis į dešinį vartų kampą: 42 min. kamuolį galingu ir suktu smūgiu iš už baudos aikštelės ribų į vartus pasiuntęs saugas pelnė vieną iš gražiausių čempionatų įvarčių.

Rungtynių antroje pusėje portugalų atakos tapo vis aštresnės, įtampa aikštėje augo, daugėjo susistumdymų, pražangų. 81 min. T. Courtois atrėmė itin pavojingą Rubeno Diaso smūgį galva, o netrukus po Rafaelio Guerreiro spyrio kamuolys atsimušė į belgų vartų virpstą.

Ir visgi, nors per likusį laiką Portugalijos rinktinė sukūrė dar keletą pavojingų išpuolių, kamuolys „raudonųjų velnių“ vartuose taip ir neatsidūrė – į kitą etapą žengė ir portugalus atostogauti pasiuntė Belgijos rinktinė.

Portugalų rinktinės strategas Fernando Santosas pripažino, jog jo vadovaujami auklėtiniai tikėjo savo galimybėmis apginti čempionų titulą.

„Esame nusivylę ir liūdni. Yra keli žaidėjai, kurie verkia rūbinėje. Jie atidavė viską. Belgija smūgiavo 6 kartus ir pelnė įvartį, mes – 23 kartus ir 4-is kartus pataikėme į vartų plotą.

Nuoširdžiai neturiu ką daug pasakyti šiuo metu. Visi norėjome ir tikėjome.

Mes pasitikėjome savimi ir tikėjome, jog galime pasiekti finalą ir jame laimėti. Nėra kažkokios neteisybės, tiesiog praleidome įvartį ir patys negalėjome įmušti“, – teigė portugalų rinktinės strategas.


Rungtynių didvyris Thorganas Hazardas mano, jog vartų sargas nesitikėjo jo tokio smūgio.

„Tokiose rungtynėse turi griebti savo šansus ir bandyti išnaudoti.

Vartininkas tikėjosi, jog rinksiuosi kitą kampą, bet smūgiavau į tolimąjį, dešinį kampą. Esu laimingas, jog pavyko pasižymėti atstovaujant mano šaliai“, – džiaugėsi Th. Hazardas.

Belgų rinktinės strategas Roberto Martinezas pripažino, jog aštuntfinalio kova – didžiausias jo vadovaujamos komandos išbandymas.

„Šiandien kalbame ne tik apie tai, kokie mes galime būti geri, bet kaip mes prisitaikėme prie to, ką geriausiai gali portugalai, kuri aikštėje atlieka tai, ką reikia daryti, norint pasiekti pergalę.

Štai kodėl jie gynė Europos čempionų titulą bei laimėjo Europos Tautų lygą. Jie turi neįtikėtiną patirtį ir žino, kaip išnaudoti tuos momentus, jog tave nubaustų“, – kalbėjo Belgijos rinktinės strategas.

„Kaip treneris, negaliu nesididžiuoti. Mes žaidėme prieš geriausią Europos komandą ir žinojome, kaip reikia laimėti. Tai buvo didžiausias mūsų išbandymas“, – pridūrė strategas.

Vartininkas Thibaut Courtoisas gyrė ekipos gynėjus: „Grupių etapo rungtynėse neturėjau daug darbo, bet žinojau, jog taip nebus mače su Portugalija. Didžiuojuosi savo komandos draugais, jie labai gerai gynėsi.

Su Italija taip pat bus sunku, bet mes šiandien įrodėme, jog esame tam pasirengę“, – kalbėjo Belgijos rintinės vartų sargas.

Belgijos rinktinės gynėjas Thomas Vermaelenas pripažino, jog ekipai net pasisekė, jog pavyko įveikti portugalus.

„Pirmame kėlinyje žaidėme aukštai ir spaudėme varžovus, bet žvelgiant į antrą kėlinį, mums pasisekė, jog laimėjome. Portugalija kovojo iki galo, turėjome likti susikaupę. Tai kainavo daug jėgų, tačiau turime šiek tiek laiko atsigauti ir nekantriai lauksime akistatos su Italija“, – kalbėjo gynėjas.

Belgams nerimą kelia lyderių sveikata. Kevinas De Bruyne po pražangos pirmame kėlinyje susižeidė čiurną ir antro kėlinio pradžioje buvo pakeistas, o Edenas Hazardas, įtariama, turi problemų su kojos raumenimis.

„Tai buvo tikrai šiurkšti pražanga prieš K. De Bruyne. Kol kas neturime diagnozės. E. Hazardo bėdos susijusios su raumenimis, situacija paaiškės per artimiausias 48 valandas“, – teigė Belgijos rinktinės strategas.

Belgijos ir Portugalijos rinktinių rungtynių statistika

Portugalų laikraštis „A Bola“ nedramatizavo nesėkmės prieš belgus ir prisiminė 2016-ųjų triumfą: „Mes visada turėsime Paryžių“, – tokia antraštė papuošė titulinį leidinio puslapį.

Taip buvo prisimintas 2016 metų Portugalijos rinktinės triumfas Paryžiuje, „Stade de France“ stadione, kuomet Euro 2016 finale po pratęsimo portugalai 1:0 įveikė šeimininkus ir iškovojo pirmą reikšmingą titulą.

Belgija ketvirtfinalyje penktadienį susitiks su Italijos rinktine.

Pastaroji sekmadienį po pratęsimo 2:1 palaužė Austrijos rinktinę.

Atkrintamųjų varžybų medis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)