Pastarąsias kelias dienas daug dėmesio sulaukė Cristiano Ronaldo santykiai su Portugalijos nacionalinės komandos nariais ir vedliu Fernando Santosu.

Strategas aštuntfinalio dvikovoje su šveicarais neįtraukė didžiausios rinktinės žvaigždės į startinę sudėtį: C. Ronaldo aikštėje pasirodė tik dvikovos pabaigoje, kuomet portugalų pranašumas ir pergalė nekėlė abejonių.

Planetos pirmenybes Katare nušviečiantis portugalų naujienų portalas Record.pt teigė, jog tarp puolėjo ir stratego kilo rimtas konfliktas, puolėjas įpyko dėl atsarginio statuso ir ėmė grasinti, kad apskritai paliks Portugalijos rinktinę dėl jam nerodomos tinkamos pagarbos.

Penktadienį Portugalijos strategas F. Santosas spaudos konferencijoje išsamiai paaiškino situaciją bei atskleidė pokalbio detales su rinktinės žvaigžde.

„Turėjome asmeninį pokalbį su Cristiano Ronaldo. Su juo kalbėjomės apie rinktinės reikalus. Tai įvyko po pietų prieš rungtynes su Šveicarija, pasikviečiau į savo štabą, turėjau pasakyti jam, kad jis liks atsargoje.

Tą ir pasakiau – kad aštuntfinalio rugtynėse starto sudėtyje jis nepasirodys. C. Ronaldo nebuvo laimingas, tačiau tai normalu. Ir tai buvo visiškai normalus mūsų abiejų pokalbis, kuriame kiekvienas išsakė savo požiūri. Visiškai normalus pokalbis“, – teigė F. Santosas.

Anot jo, nėra jokių ženklų, kad C. Ronaldo galėtų palikti komandos stovyklą Katare.

„Jis niekada man nesakė, kad paliks Portugalijos rinktinę. Jis man to nepasakė. Pasižiūrėkite į jo elgesį. Jis džiaugėsi įvarčiais, dėkojo sirgaliams.

Normalu, kad būdamas rinktinės kapitonu tu nesi patenkintas tuo, kad rungtynes pradedi ant suolo. Kai jam pasakiau, kad jis liks tarp atsarginių, C. Ronaldo manęs tik paklausė, ar tai yra gera idėja. Pakartosiu – taip, jis nebuvo laimingas. Tačiau tvirtinu, kad jis niekada negrasino palikti rinktinės“, – gana išsamiai dėstė nuo 2014 m. rinktinei vadovaujantis F. Santosas.

Jis ragino dėti tašką šioje temoje.

„Reikia užbaigti šitą temą. Taip, C. Ronaldo rungtynėse su Šveicarija pakilo nuo atsarginių suolo antrame kėlinyje. Džiaugėsi komandos draugų įvarčiais, tačiau... taip nutiko, kad iš aikštės jis išėjo vienas. Žinant tai, kiek jis davė Portugalijos rinktinei, jis nenusipelno viso šito (dėmesio). Metas palikti Cristiano Ronaldo ramybėje“, – siūlė strategas.

Jam antrino saugas Joao Felixas.

„Esame geroje situacijoje, seniai jau nebuvome patekę į ketvirtfinalį. Norėčiau palikti žinutę sirgaliams ir žurnalistams. Turėtume visi būti vieningi ir kartu susitelkę bei nesistengti bloginti atmosferos“, – spaudos konferencijoje kalbėjo rinktinės saugas, turėdamas omeny žiniasklaidos skiriamą dėmesį C. Ronaldo ir rinktinės santykiams.

Anot jo, komandos žaidimui įtakos neturi tai, ar C. Rolando žaidžia starto sudėtyje, ar lieka ant suolo.

„Tai ta pati taktika, nepriklausomai nuo C. Ronaldo buvimo aikštėje. Jis turi įgūdžių, kurių neturi kiti žaidėjai, ir atvirkščiai. Galiausiai, visi turime savo identitetą ir į tai sutelkiamas dėmesys. Žaisime futbolą ir žinome, kaip jį reikia žaisti. Tai priklausys nuo varžovo puolimo, bet mes taikysime panašius principus, kuriuos naudojome iki šiol“, – teigė J. Felixas.

Anot jo, visos komandos, su kuriomis susidūrė Portugalija, žaidė skirtingai.

„Išanalizavome Maroką, jo silpnąsias ir stipriąsias puses. Tai bus sudėtingos rungtynės“, – prognozavo portugalas.

Apie oponentus pagarbiai atsiliepė ir F. Santosas.

„Tai labai stipri komanda. Jie yra ypač gerai organizuota komanda su žaidėjais, kurie atstovauja tokiems klubams kaip „Chelsea“, PSG ar Miuncheno „Bayern“. Turėsime rasti sprendimus.

Tai nebus lengvos rungtynės, mano žaidėjai žino, ką pasiūlys varžovai ir kokio meistriškumo jie yra. Turime žaisti be baimės ir pasitikėdami savimi. Jei tai padarysime, esu tikras, laimėsime. Tačiau manau, kad tą patį galvoja ir Maroko strategas“, – kalbėjo F. Santosas.

Ketvirtfinalių poros:

Nyderlandai – Argentina (gruodžio 9 diena, 21 val.)

Anglija – Prancūzija (gruodžio 10 diena, 21 val.)

Kroatija – Brazilija (gruodžio 9 diena, 17 val.)

Marokas – Portugalija (gruodžio 10 diena, 17 val.)


FIFA 2022 atkrintamosios varžybos. Aiškios ketvirtfinalių poros

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją