Šįkart pirmame plane buvo futbolas ir jokių politinių ar kriminalinių incidentų (iki 20.00 val. Lietuvos laiku) neužfiksuota. Rungtynės baigėsi lygiosiomis 1:1 (1:0). Kadangi pirmas susitikimas Turkijoje baigėsi „Fenerbahče“ ekipos pergale rezultatu 2:0, tai bendras rezultatas tapo 3:1 svečių naudai ir jie keliauja į varžybų aštuntfinalį.

Rezultatas:

„Lokomotiv“ 1 - 1 „Fenerbahče“*** (pirmas mačas - 0:2, bendras rezultatas - 1:3).

45' Aleksandr Samedov [1 - 0]
83' Mehmet Topal [1 - 1]

*** - pateko į aštuntfinalį

„Lokomotiv“: Guilherme (GK), Vitalij Denisov, Jan Durica, Vedran Čorluka (C), Nemanja Pejčinovič, Alan Kasajev (Rifat Žemaletdinov), Aleksandr Kolomeicev, Manuel Fernandes (73' Petar Škuletič), Delvin N'dinga (13' Taras Michalik), Aleksandr Samedov, Aleksej Mirančiuk.

„Fenerbahče“: Fabiano (G), Hasan Ali Kaldirim, Bruno Alves, Simon Kjaer, Gokhan Gonul (C) (44' Sener Ozbayrakli), Mehmet Topal, Volkan Sen, Souza, Ozan Tufan (74' Michal Kadlec), Nani (79' Alper Potuk), Robin van Persie.

Rungtynių eiga

17-ą min. maskvietis Alanas Kasajevas įmušė įvartį, bet teisėjas užfiksavo nuošalę. Epizodo kartojimas keliai abejonių šiuo sprendimu, nes puolėjas ir gynėjas stovėjo vienoje linijoje. 33-ią min. tarpusavyje susistumdė serbas Nemanja Pejčinovičius („Loko“) ir portugalas Nani (FBH). Arbitras juos įspėjo tik žodžiu.

Kėlinio pabaigoje, 45-ą min., svečiai kėlė kampinį, bet aikštės šeimininkai neutralizavo pavojų ir surengė greitą ataką. Tarasas Michalikas smūgiavo nuo baudos aikštelės prieigų, vartininkas Fabiano atmušė kamuolį prieš save, o Aleksandras Samedovas nukreipė jį į vartus - 1:0. Pirmas kėlinys taip ir baigėsi.

Aleksandras Samedovas ("Lokomotiv") ir Souza ("Fenerbahče")

Antrame kėlinyje daugiau ir pavojingiau atakavo „Lokomotiv“ ekipa, bet savo momentų neišnaudojo. Ypač gerą progą 71-ą min. turėjo A. Samedovas. 83-ią min. turkas Volkanas Šenas kėlė kampinį, Mehmetas Topalas išbėgo prie artimojo virpsto ir apgaulingu smūgiu galva (pakaušiu?) nukreipė jį į tolimąjį vartų viršutinį kampą - 1:1. Vartininkas Guilherme buvo bejėgis. Mačas taip ir baigėsi 1:1, o šis rezultatas lėmė kelialapį į kitą etapą „Fenerbahče“ futbolininkams.

Primename, kad pirmame turnyro grupių etape „Lokomotiv“ klubas H kvartete užėmė pirmą vietą, aplenkęs Lisabonos „Sporting“ (Portugalija), Stambulo „Bešiktaš“ (Turkija) ir Korčės „Skenderbeu“ (Albanija) komandas.

„Fenerbahče“ ekipa A grupėje liko antra, į priekį praleidusi norvegų „Molde“ futbolininkus. Turkai aplenkė Amsterdamo „Ajax“ (Olandija) ir Glazgo „Celtic“ (Škotija) klubus.

Politinė rungtynių potekstė

Rusijos ir Turkijos politiniai santykiai yra įtempti nuo tada, kai 2015 metų lapkritį turkai numušė rusų lėktuvą, kuris, kaip įtariama, įsibrovė į šios šalies teritoriją. Nuo tada tęsiasi nuolatinis Rusijos ir Turkijos prezidentų Vladimiro Putino ir Recepo Tayyipo Erdogano žodžių karas dėl padėties Sirijoje.

„Lokomotiv“ klubo žaidėjas Dmitrijus Tarasovas po pralaimėtų pirmų rungtynių vasario 16-ą d. Stambule, pademonstravo apatinius marškinėlius, ant kurių puikavosi Rusijos prezidento V. Putino atvaizdas.

Po nuotrauka buvo užrašas rusų kalba: „Pats mandagiausias prezidentas“. Nuotraukoje V. Putinas vilki kariškus jūrų laivyno karininko dryžuotus marškinėlius ir yra su pilote.

Toks išsišokimas sukėlė „Fenerbahče“ klubo fanų didžiulį pyktį.

D. Tarasovą „Lokomotiv“ klubas nubaudė 300 tūkst. eurų bauda, o rungtynes jis praleis dėl dviejų geltonų kortelių. UEFA pradėjo incidento tyrimą. Ji bus svarstoma kovo 17-ą d. Futbolininkui taip pat gresia mažiausiai 10 rungtynių diskvalifikacija, nes UEFA draudžia žaidėjams užsiimti ideologine, politine ar religine propaganda ir reklama. UEFA kol kas per burtus neišskiria Rusijos ir Turkijos klubų ir rinktinių.

Dmitrijus Tarasovas

Tačiau baimindamiesi dėl savo saugumo į Maskvą organizuotai nevyko turkų aistruoliai. Kaip praneša Rusijos žiniasklaida, Maskvoje pasirodė tik vienas „Fenerbahče“ gerbėjas, kuris buvo sutiktas su gėlėmis. Rungtynes stebėjo Тurkijos ambasadorius Rusijoje Umitas Yardymas ir vis dėlto gana gausi turkų fanų grupelė (120 žmonių, vienas jų - net su konkurentų - Stambulo „Bešiktaš“ klubo marškinėliais).

Be šių rungtynių Maskvoje Europos lygos turnyre vyks dar 15 atsakomų 1/16 etapo dvikovų.

Trečiadienį pirmu aštuntfinalio dalyviu tapo Bragos „Sporting“ (Portugalija) klubas – 2:1 ir 2:2 – eliminavęs „Sion“ (Šveicarija) ekipą.

2015-2016 metų sezono Europos lygos futbolo turnyro nugalėtojas gegužės 18 dieną paaiškės Bazelyje (Šveicarija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)