Saugumo pajėgos buvo sutrauktos, kad numalšintų beįsiplieskiantį mūšį tarp „Inter“ fanų ir policijos pareigūnų, kurie buvo apmėtyti buteliais. Dėl COVID-19 taisyklių pažeidimų buvo suimti 20 asmenų.

Į čempionišką džiaugsmo šventę susirinko apie 30 tūkst. žmonių. Daugelis ignoravo tiek saugaus atstumo, tiek kaukių dėvėjimo taisykles. Tik maždaug apie 22 val. vietos laiku saugumo pareigūnams pavyko išsklaidyti minią ir nutraukti fiestą.


Milano meras Giuseppe Sala dėl susibūrusios minios katedros aikštėje buvo griežtai kritikuojamas.

„Mere, kodėl tifosi gali švęsti, kai normalūs miestiečiai picos restorane privalo griežtai laikytis taisyklių“, – nuskambėjo vienas iš komentarų. Kai kurie reikalavo net mero galvos, kad tokiam vakarėliui nebuvo laiku užkirstas kelias.

Priminsime, kad Milano „Inter“ oficialiai sekmadienį tapo 2020-2021 m. sezono „Serie A“ nugalėtojais. Sekmadienį Bergamo „Atalanta“ tik lygiosiomis 1:1 (1:0) sužaidė su „Sassuolo“ ekipa ir prarado net ir teorines galimybes pasivyti pirmą vietą užimančią Milano „Inter“ komandą.

19 kartą Italijos čempionate triumfavęs „Inter“ titulą susigrąžino po 11 metų pertraukos. Paskutinį kartą „Serie A“ nugalėtojų taurę „Inter“ futbolininkai į viršų kėlė 2010 metais. Po to taurę perėmė „AC Milan“ ekipa, o nuo 2012 metų šis trofėjus apsigyveno Turino „Juventus“ klube.

Vis dėlto, šiais metais „Juventus“ pergalių serija nutrūko. 36 Italijos čempionų titulus turinti Turino ekipa šiuo metu užima tik 5 vietą ir rizikuoja kitą sezoną likti be UEFA Čempionų lygos varžybų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)