Pakeliui į šlovę tokius grandus kaip PSG, Londono „Chelsea“ ir „Manchester City“ eliminavę Ispanijos čempionai titulinėje kovoje palaužė ir favoritu laikytą „Liverpool“.

Paryžiuje vykusiame UEFA Čempionų lygos finale „Real“ futbolininkams pakako vienintelio smūgio į varžovų vartų plotą, kad jie švęstų pergalę. Pergalingo įvarčio autoriumi 59 minutę tapo iš arti pasižymėjęs Vinicius Junioras.

Visgi pagrindinis finalo didvyris buvo ne brazilas, o ekipos vartininkas Thibaut Courtois, kuris it nepramušama siena atrėmė visus 9 į jo ginamus vartus paleistus šūvius.

„Man reikėjo šio kajeros pasirodymo ir pergalės finale, nes mano sunkus darbas niekada negaudavau pakankamai pagarbos, ypač Anglijoje. Sulaukdavau kritikos net ir po puikaus sezono.

Didžiuojuosi komanda. Mes įsikabinome ir laikomės, o kai reikėjo manęs, aš buvau vietoje. Sužaidėme nuostabias rungtynes. Turėjome vieną šansą ir įmušėme“, – po mačo kalbėjo 30-metis Th. Courtois.

Belgas visą šį sezoną demonstravo fantastišką formą: jis UEFA Čempionų lygoje nukenksmino daugiau nei 80 procentų visų varžovų bandymų ir penkis kartus išsaugojo vartus sausus.

Tuo metu „Real“ strategas Carlo Ancelotti tapo visų laikų rekordininku. 62-ejų metų futbolo specialistas yra pirmasis treneris istorijoje, UEFA Čempionų lygis trofėjų iškovojęs keturis sykius. Tą jis padarė 2003 ir 2007 metais su AC „Milan“ bei 2014-aisiais ir 2022-aisiais – su „Real“.

„Aš negaliu tuo patikėti, tiesiog negaliu. Mes tikrai džiaugiamės. Ką dar galiu pasakyti? Neturiu ką pridurti.

Aš esu rekordininkas! Man pasisekė, kad atvykau čia pernai ir radau labai kokybišką komandą su stipriu charakteriu. Mes įveikėme keletą tikrai sudėtingų mačų, sirgaliai mums labai padėjo. O šiandien aš esu labai laimingas, kad jie laimingi“, – džiūgavo Carletto, padovanojęs Madridui jau 14-ąją UEFA Čempionų lygos karūną.

Beje, apie tai, kad palieka „Real“ gretas po įspūdingos pergalės pranešė net 15 metų čia praleidęs madridiečių kapitonas Marcelo.


Savo ruožtu „Liverpool“ nepavyko nuplauti nuoskaudų dėl praėjusį savaitgalį nelaimėto „Premier“ lygos titulo.

Kaip 2018-aisiais Kyjive, taip ir 2022-aisiais Paryžiuje Jurgeno Kloppo auklėtiniams kelią užkirto tas pats „Real“.

„Persirengimo kambaryje dabar niekas negalvoja apie tai, kad turėjome gerą sezoną. Prireiks kelių valandų. Žaidėme geras rungtynes, bet ne tobulas. Vaikinai darė viską, ypač prie 0:1.

Aš turiu stiprią nuojautą, kad mes dar sugrįšime. Vaikinai yra tikri kovotojai. Kitą sezoną būsime fantastiški. Kur vyks kitas finalas? Stambule? Jau galite rezervuoti viešbutį“, – liūdesį tolyn vijo 54-erių metų J. Kloppas.

„Liverpool“ sąskaitoje – 6-i Čempionų lygos titulai (1977, 1978, 1981, 1984, 2005, 2019) ir keturi pralaimėti finalai (1985, 2007, 2018, 2022).

Finale triumfavęs „Real“ užsitikrino 20 mln. eurų premiją ir kelialapį į UEFA Supertaurės finalą Helsinkyje, kur susitiks su UEFA Europos lygos taurės laimėtoju Frankfurto „Eintracht“.

Antras likęs „Liverpool“ tenkinsis 15,5 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją