Serbai lemiamose atrankos rungtynėse svečiuose Portugalijos rinktinę palaužė 2:1. Pirmajame kėlinyje įvarčiais apsikeitė Renato Sanchesas ir Dušanas Tadičius, o per pridėtą rungtynių laiką pergalingą įvartį pelnė Aleksandras Mitrovičius.

Serbai laimėjo A grupę su 20 taškų, o portugalai su 17 taškų liko antri bei dėl patekimo į pasaulio čempionatą turės kovoti papildomame atrankos turnyre.

Standings provided by SofaScore LiveScore


2016 metų Europos čempionams būtų užtekę ir lygiųjų rungtynėse su serbais, kad užsitikrintų tiesioginį bilietą į 2022 metų planetos pirmenybes Katare. Tačiau bilietą per paskutines sekundes pačiupo serbai, pelnę pergalingą dvikovos įvartį.

„Viskas atrodė taip, kad mes jau esame pasaulio čempionate. Pelnėme įvartį, turėjome iniciatyvą, tačiau tuomet ją paleidome. Mėginome sugrįžti, bet negalėjome. Mūsų kraujyje yra noras turėti kamuolį ir žaisti. Bernardo Silva stengėsi, bet jis buvo vienas aikštėje karys. Grūmėmės su baime. Tai – mano atsakomybė“, – kalbėjo F. Santosas.

Paklaustas, kokias galimybes portugalai turi atkrintamosiose varžybose, Portugalijos rinktinės strategas neabejojo: „Būsime Katare. Žinome, kad nepadarėme tai, ką turime padaryti, bet ten mes būsime“.

Portugalijos rinktinė su Cristiano Ronaldo priešakyje turės laukti iki kitų metų kovo mėnesio. Jie prisijungs prie kitų devynių antrąsias vietas grupėse užėmusių rinktinių ir dviejų aukščiausią reitingą Tautų lygoje turinčių nacionalinių ekipų, dar neprasibrovusių į pasaulio čempionatą.

12 rinktinių bus suskirstytos į tris grupes, kurių nugalėtojai ir laimės kelialapį į pasaulio čempionatą.

Tiesioginius kelialapius į Katarą šiuo metu yra užsitikrinusios 7 Europos rinktinės – Kroatija, Danija, Vokietija, Prancūzija, Belgija, Ispanija ir Serbija. Taip pat čempionate garantuotai žais Brazilijos ir Kataro vienuolikės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją