Antradienio vakarą Maskvos „Lužnikų“ stadione „Real“ komanda 0:1 nusileido CSKA futbolininkams. Po šiurkščios svečių gynėjų klaidos įvartį jau 2 min. įmušė 20-metis kroatas Nikola Vlašičius. Įgytą minimalų pranašumą Rusijos komanda išsaugojo iki pat finalinio arbitro švilpuko.

Nors sezoną pradėjo daug žadančiu futbolu, pastaruoju metu „Real“ komanda visiškai užstrigo. Įvarčio Madrido komandos futbolininkai per oficialias rungtynes negali įmušti jau 5 valandas 19 minučių.

Paskutinį kartą „Real“ pasižymėjo dar rugsėjo 22 d., per Ispanijos čempionato rungtynes su Barselonos „Espanyol“, kurias laimėjo 1:0.
„Real“ žaidėjai į Rusiją išvyko galvodami apie ikrus, kuriuos galės parsivežti namo.
Fabio Capello

O vėliau sekė trejų rungtynių serija be pergalių ir be įvarčių. Ispanijos čempionate 0:3 nusileista „Sevilla“ vienuolikei ir 0:0 sužaista su Madrido „Atletico“, Čempionų lygoje patirtas jau minėtasis pralaimėjimas Maskvoje.

Kaip pastebi didžiausias Ispanijos sporto portalas Marca.com, „Real“ žaidimo tendencijos akivaizdžiai keičiasi. Išvykus įvarčių mašinai C. Ronaldo, „Real“ rezultatyvumas krito, ką išplėstinė statistika atspindi jau dabar.

„Su Cristiano „Real“ komanda buvo kitokia“, – vieningai skelbia Ispanijos žiniasklaida, o Marca.com į pagalba pasitelkia ir skaičių kalbą, įrodančią, kad madridiečių žaidimas puolime yra pats skurdžiausias per pastarąjį dešimtmetį.

Paskaičiuota, kad šį sezoną madridiečiai muša po įvartį kas 52 minutes. Į vartus smūgiuoja vos 6 kartus per rungtynes, o įvarčių vidurkis tėra 1,7. Per visus ankstesnius sezonus šie skaičiai buvo geresni. Pavyzdžiui, 2011-2012 m. sezone „Real“ mušdavo po įvartį kas 30 minučių. O dar prieš du sezonus, kai laimėjo ir Ispanijos čempionatą ir UEFA Čempionų lygą, pelnydavo tris įvarčius per susitikimą.

Apskritai „sausas“ pralaimėjimas Maskvoje nutraukė 29 rungtynių seriją Europos turnyruose, kai „Real“ pelnė bet po vieną įvartį. Paskutinį kartą be įvarčio ispanai mačą buvo baigę dar 2015-2016 m. sezono pusfinalyje, kai susitiko su „Manchester City“.

Tuo metu trejos rungtynės be įvarčių paeiliui apskritai bloškia dar į 2006-2007 m. sezoną, kai komandai vadovavo italas Fabio Capello.

72-ejų futbolo guru po rungtynių Maskvoje viešai per dantį patraukė buvusią savo ekipą.

„Manau, kad Zinedine‘ą Zidane‘ą pakeitęs Julenas Lopetegui dar nesugebėjo prisibelsti iki savo žaidėjų sąmonės. Komanda neįvertino varžovų. Žaidėjai į Rusiją išvyko galvodami apie ikrus, kuriuos galės parsivežti namo“, – italų žurnalistas Tancredi Palmeri cituoja F. Capello.

Pats J. Lopetegui tvirtino, kad Maskvoje jo auklėtiniams pritrūko sėkmės.

„Mums pritrūko progų išnaudojimo ir Fortūnos pagalos. Tris kartus pataikėme į vartų konstrukciją. Bandėme pralaužti varžovų gynybą įvairiausiais būdais, keisdami atakos kryptis, keldami kamuolius. Rungtynių scenarijus buvo parankus greitą įvartį įmušusiems varžovams, o mes savo darbo neužbaigėme –sėkmė irgi nebuvo mūsų pusėje“, – pripažino ispanas.

Tuo metu „Real“ vartininkas Keyloras Navasas iš karto po mačo kalbėjo ne apie ką kitą, o C. Ronaldo faktorių.

„Cristiano paliko labai aukštai iškeltą kartelę. Tai nėra paslaptis. Negali uždengti saulės pirštu, tačiau tai yra praeitis ir mes turime mokytis žaisti ir gyventi be jo, – kalbėjo vartų sargas iš Kosta Rikos. – Įvarčiai? Komandos draugai stengiasi iš visų jėgų, artimiausiu metu sėkmė pradės šypsotis.“
Mes pergalės nusipelnėme – gerai gynėmės, įmušėme, ir tai bet kuriuo atveju yra išskirtinis pasiekimas. Tačiau reikia neužmigti ant laurų, nes pergalė prieš pajėgų varžovą ir pernelyg didelis pasitikėjimas savomis jėgomis dažnai būna pražūtingas.
Viktoras Gončarenka

Rusijos žiniasklaida juokiasi, kad FIFA geriausiu pasaulio futbolininku turėjo būti išrinktas ne Maskvoje blankiai atrodęs Luka Modričius, o jo tėvynanis ir įvarčio autoriumi tapęs N. Vlašičius.

Tačiau CSKA treniruojantis baltarusis Viktoras Gončarenka ragina neužmigti ant laurų.

Apskritai 41-erių baltarusio spaudos konferencija po rungtynių prasidėjo neįprastai. Pergalę futbolo specialistas nusprendė paskirti vienam iš buvusių Borisovo BATE klubo vadovų Anatolijui Kapskiui, mirusiam rugsėjo 22 d.

„Visų pirma, nors mano nuotaika ir gera, šią pergalę aš noriu paskirti žmogui, kuris man buvo kaip antras tėvas, o neseniai paliko šį pasaulį. Tai, ką mes padarėme, dedikuoju Antatolijui. Jis man skambindavo po kiekvienų rungtynių, sveikindavo.

Manau, dabar jis didžiuojasi mūsų pergale, – kalbėjo pats BATE komandą 2007-2013 m. treniravęs V. Gončarenka, prie CSKA vairo stojęs 2016-aisiais. – Mes pergalės nusipelnėme – gerai gynėmės, įmušėme, ir tai bet kuriuo atveju yra išskirtinis pasiekimas. Tačiau reikia neužmigti ant laurų, nes pergalė prieš pajėgų varžovą ir pernelyg didelis pasitikėjimas savomis jėgomis dažnai būna pražūtingas.“

72 tūkst. sirgalių „Lužnikų“ stadione palaikyta CSKA komanda po šios pergalės tapo vienvalde G grupės lydere su 4 taškais. Tai – vienas geriausių istoriškai „armiečių“ startų UEFA Čempionų lygos grupių turnyruose.

G grupės lentelė
(vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai)

1.CSKA21103-24
2.„Real“21013-13
3.„AS Roma“21015-33
4.„Plzen“20112-71

„Real“ su 3 taškais užima antrąją vietą, tiek pat taškų turi ir „Roma“. Grupės autsaiderė su 1 tašku yra Viktorijos „Plzen“ komanda iš Čekijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)