Čempionų lygos starte C. Ronaldo sugrįžimas į Ispaniją truko trumpiau nei planuota.

29-ą dvikovos su „Valencia“ minutę portugalui buvo parodyta tiesioginė raudona kortelė po menko incidento su varžovų gynėju Jeisonu Murillo.

Italijos čempionams atakuojant, C. Ronaldo bandė atsidengti baudos aikštelėje, kur turėjo pasigrumti dėl pozicijos. J. Murrilo nugriuvo ant žolės, o „Juventus“ puolėjas timptelėjo jam už plaukų.

F. Brychas nematė situacijos, kadangi sekė įvykius aikštės krašte – ten, kur tuo metu buvo kamuolys. Tad priimdamas sprendimą arbitras turėjo visiškai pasikliauti savo asistento, buvusio už galinės aikštės linijos, liudijimu.

„Ronaldo šiek tiek pastūmė varžovą, tačiau tai nebuvo grubus žaidimas. Galbūt asistentui pasirodė, kad Ronaldo vožtelėjo alkūne, bet taip nebuvo. Paskui portugalas ranka palietė „Valencia“ gynėjo galvą. Neįsivaizduoju, ką tame judesyje įžvelgė už keliolikos metrų stovėjęs teisėjo asistentas. Jeigu būčiau teisėjavęs aš, būčiau skyręs laisvą smūgį „Valencia“ ekipai ir abiem žaidėjams parodęs po geltoną kortelę“, – situaciją komentavo garsus Anglijos arbitras Markas Clattenburgas.

C. Ronaldo komandos draugas Miralemas Pjaničius naujoko išvarymą iš aikštės pavadino absurdišku, Blaise'as Matuidi ir vyriausiasis treneris Massimiliano Allegri sutartinai siūlė greičiau įvesti Čempionų lygoje VAR (vaizdo peržiūrų sistemos) technologiją.

O portugalo šeimos nariai reagavo ypač jautriai.

Futbolininko sesuo Katia Aveiro socialiniame tinkle išrėžė emocingą tiradą, apkaltinusi teisėjus sąmoningu nusikaltimu.

„Futbolo gėda. Jie nori susidoroti su mano broliu, bet Dievas mato viską. Teisybė nugalės, tos ašaros kainuos brangiai. Jiems nepavyks jo palaužti“, – piktinosi C. Ronaldo sesuo.

Už pašalinimus, susijusius su nesportišku elgesiu, futbolininkams gresia trejų rungtynių diskvalifikacija. Pritaikius tokią bausmę, C. Ronaldo būtų priverstas praleisti kitą mėnesį laukiančią dvikovą su jo buvusia komanda „Manchester United“ (Anglija).

Bet „raudoniesiems velniams“ kadaise kartu su geriausiu pasaulio futbolininku atstovavęs Rio Ferdinandas socialiniame tinkle ragina buvusį kolegą pateikti apeliaciją ir reikalauti, kad UEFA drausmės komitetas apskritai panaikintų bet kokią nuobaudą.

Tuo metu Valensijoje teisėjavusiam F. Brychui nepavyko išvengti ir daugiau klaidų.

Vokietis teisingai skyrė du 11 m baudinius į šeimininkų vartus, kuriuos realizavęs M. Pjaničius užtikrino pergalę „Juventus“ nepaisant žaidėjo deficito.

Tačiau pačioje dvikovos pabaigoje F. Brychas užfiksavo itin abejotiną Daniele Rugani pražangą italų baudos aikštelėje, leisdamas nuo 11 m žymos pasižymėti ir „Valencia“ ekipai. Bet pastarosios kapitono Danielio Parejo smūgį atrėmė vartininkas Wojciechas Szczesny.

„Juventus“ laimėjo 2:0 ir spalio 2 d. tęs pasirodymą maču namuose su Berno „Young Boys“ (Šveicarija), kuris pirmame ture buvo sutriuškintas „Manchester United“ 0:3.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)