Po pernai sukurto stebuklo pusfinalyje prieš Amsterdamo „Ajax“, atrodo, viskas yra įmanoma, tačiau Jose Mourinho turės sugalvoti kažką ypatingo, norėdamas pateisinti savo pravardę („Ypatingasis“) ir įveikti vokiečių barjerą.

32-ejų Juliano Nagelsmanno vadovaujama „RB Leipzig“ iš Londono galėjo grįžti su dar įspūdingesne persvara: geros puokštės progų neišnaudoję svečiai pranašumą susikūrė po Timo Wernerio realizuoto 11 m baudinio.

0:1 yra 0:1, ne 0:10, rezultatas pasiekiamas, viskas paprasta. Mes nebūtume pirmoji komanda, kuri namuose pralaimėjusi atsitiesė išvykoje. Kodėl neturėtume tikėti?
Jose Mourinho

Tiesa, „Tottenham“ prieš vokiečius stojo be savo atakų lyderių, traumuotų Harry Kane'o ir Son Heung-mino.

„Bespalvis, neįkvepiantis pasirodymas. Gera žinia, kad pralaimėta tik 0:1“, – taip BBC futbolo apžvalgininkas Philas McNulty įvertino J. Nourinho komandos pastangas ir žaidimą.

„Jei reikėtų vaizdo, kuris atspindėtų visas emocijas po tokių rungtynių, tai antro kėlinio viduryje pakeisto Dele Alli į žemę tėkšta gertuvė, o vėliau ir išmėtyti futbolo bateliai.

J. Mourinho gali teisintis komandą šienaujančiomis traumomis, tačiau jo planas buvo atsargus, konservatyvus, priešingas progresyviems „RB Leipzig“ sumanymams“, – rašoma rungtynių apžvalgoje.

Spaudos konferencijoje strategas buvo paklaustas, ką jis mano apie tokias D. Alli emocijas ir ar saugas buvo piktas dėl to, kad buvo pakeistas?

„Aš manau, jis pyko ne ant manęs, o dėl savo pasirodymo. Tikiuosi, jūs suprantate, kodėl aš jį išėmiau iš žaidimo?“, – atsakė J. Mourinho.

Iš tiesų, D. Alli nežibėjo aikštėje, neatliko nei vieno smūgio, nei vieno kertinio perdavimo ir dažnai klydo.

„0:1 yra 0:1, ne 0:10, rezultatas pasiekiamas, viskas paprasta. Mes nebūtume pirmoji komanda, kuri namuose pralaimėjusi atsitiesė išvykoje. Kodėl neturėtume tikėti?

Žaidėjų dvasia, mentalitetas yra dalykai, kurie man suteikia pasitikėjimo. Žinodamas žaidėjų mentalitetą galiu garantuoti vieną dalyką, kad mes ten keliausime kovoti ties savo galimybių riba“, – žadėjo J. Mourinho.

BBC apžvalgininkas prisimena „Tottehham“ stebuklą Amsterdame, kai, atsilikdami 0:2, stebuklingai sugebėjo išplėšti sensacingą pergalę 3:2 ir patekti į finalą.

„Ar Mourinho turi galimybių sukurti kažką panašaus? Ar „Spurs“ žaidėjai gali šios akistatos rezultatą pakreipti savo naudai? Labai abejotina“, – dvejoja BBC apžvalgininkas. Anot jo, portugalas neturi vėjais paleisti pragmatiškos atsargos, tačiau turi bent kiek atlaisvinti varžtus, kad suteiktų šansą „Spurs“ ekipai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)