Šeštadienį Kazanėje savo šou surengė Prancūzijos supertalentas K. Mbappe. Paryžiaus „Saint Germain“ žvaigždė jau 13-ąją minutę uždirbo 11 metrų baudinį, kurį realizavo Antoine'as Griezmannas, o rezultatui esant 2-2, antrajame kėlinyje puolėjas pats įmušė du įvarčius per keturias minutes ir nulėmė Didier Deschampso kariaunos pergalę.

Prancūzijos didvyriui – viso labo 19 metų. Jį gyrę futbolo specialistai, futbolininkai ir sirgaliai svarstė, ką patys veikė tokio amžiaus bei dalinosi dar visai nesenomis K. Mbappe nuotraukomis iš paauglystės. Buvo prisimenama, jog prancūzas buvo didelis Cristiano Ronaldo fanas, todėl jo smūgiai L. Messi vedamai komandai laikomi simboliškais.

K. Mbappe tapo pirmuoju jaunesniu nei 20 metų futbolininku nuo 1958-ųjų, per vienas pasaulio čempionato atkrintamųjų rungtynes pelniusiu daugiau bent du įvarčius. Prieš 60 metų užfiksuotą legendinio Pele pasiekimą pakartojęs prancūzas po rungtynių neslėpė džiaugsmo: „Pasakėme vieni kitiems, kad kartu galime pasiekti labai daug. Link to ir einame.“

Kol Prancūzija triumfuoja, Argentina ruošiasi didelėms permainoms. Pradžią joms iškart po rungtynių davė daugiausiai rungtynių rinktinės sudėtyje sužaidęs Javieras Mascherano. 34-erių saugas pranešė, jog baigia karjerą nacionalinėje komandoje, kurios marškinėlius vilkėdamas sužaidė 147 susitikimus ir pelnė 3 įvarčius.

„Viskam ateina pabaiga. Nuo šiol būsiu tik Argentinos rinktinės gerbėjas. Tikiuosi, jog jaunieji mūsų vaikinai ateityje sugebės ką nors pasiekti“, - atsisveikindamas tarė J. Mascherano, su kuriuo rinktinę veikiausiai paliks dar ne vienas futbolininkas. Spėjama, jog ši nesėkmė gali priversti su rinktine vėl atsisveikinti ir L. Messi.

31-erių „Barcelonos“ lyderis jau buvo paskelbęs karjeros rinktinėje pabaigą po pralaimėto 2014 metų pasaulio čempionato finalo, tačiau nusprendė sugrįžti. Puolėjas sugrįžo tam, jog taptų pirmuoju futbolininku atlikusiu bent vieną rezultatyvų perdavimą keturiuose pasaulio čempionatuose iš eilės, bet ir tam, kad pratęstų įvarčių pasaulio čempionatų atkrintamosiose sausrą iki 8 rungtynių.

Futbolo sirgaliai socialiniuose tinkluose užjautė vieną geriausių pasaulio futbolininkų dėl eilinės nesėkmės su rinktine ir apgailestavo dėl artėjančio jo karjeros „rudens“. Kitame pasaulio čempionate argentiniečiui jau bus 35-eri, todėl jo svajonė tapti pasaulio čempionu galimai sudužo galutinai.

Po itin nesėkmingo starto Rusijoje buvo kalbama, jog vyriausiasis treneris Jorge Sampaoli prarado auklėtinių pasitikėjimą ir sprendimų priėmimų galią, kurią perėmė patys žaidėjai, o pirmiausia – L. Messi. Paskutiniosiose grupės etapo rungtynėse su Nigerija buvo pastebėta, kaip treneris atsiklausia L. Messi leidimo išleisti į aikštę Sergio Aguero.

Nors patys futbolininkai kalbas apie tai paneigė, legendinis Anglijos futbolininkas ir futbolo apžvalgininkas Gary Linekeris dar prieš rungtynes akcentavo neįprastą L. Messi pasiekimą: „Messi yra pirmasis žaidėjas pasaulio čempionatų istorijoje, vienu metu esantis ir netikras puolėjas aikštelėje, ir netikras treneris.“

Dauguma Argentinos rinktinės sirgalių nesupranta, kodėl lemiamame mače L. Messi žaidė būtent netikro puolėjo pozicijoje, o ant suolo buvo palikti visi tikrieji puolėjai – Sergio Aguero, Gonzalo Higuainas ir Rusijoje beveik nežaidęs Paulo Dybala. Dar vienas elitinis argentiniečių puolėjas Mauro Icardi į čempionatą net nebuvo pakviestas.

Nepaisant visos kritikos, po paskutiniųjų rungtynių surengtoje spaudos konferencijoje J. Sampaoli kiek netikėtai pareiškė neketinantis pasitraukti iš rinktinės trenerio pareigų.

Kol argentiniečiai kraunasi lagaminus namo, prancūzai jau gali ruoštis ketvirtfinaliui, kuriame teks suremti ginklus su Portugalijos arba Urugvajaus futbolininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)