UEFA nacionalinių asociacijų vystymo vadovas Thierry Favre'as, UEFA vyriausiasis priežiūros skyriaus vadybininkas Pablo Rodriguezas ir FIFA asociacijų skyriaus narys Nodaras Achalkacis atgal į Šveicariją išskrido „pamaitinti“ tik prieš mėnesį parengtomis LFF struktūros pertvarkos rekomendacijomis.

Kaip pastaroji bus įgyvendinama ir kas stovės reformos priešakyje – vis dar atviras klausimas.

Svečiai iš UEFA ir FIFA buvo susitikę su įstatų projektą turinčia paruošti darbo grupe, bet pastaroji neturėjo kuo pasigirti.

Naujų įstatų juodraštis pristatytas gali būti nebent ateinantį pirmadienį vyksiančiame LFF vykdomojo komiteto posėdyje.

Gerosios futbolo valdymo praktikos raportą, pagal kurį turėtų būti keičiami įstatai, rengęs Gintautas Babravičius pripažino, kad gegužės 18 d. Vilniuje organizuojamoje LFF konferencijoje įstatų klausimas veikiausiai nebus paliestas. Nors ir yra įrašytas į jos darbotvarkę.

„Neįsivaizduoju, kaip iki to dienos būtų galima pateikti įstatų projektą – laiko apsvarstymui liko per mažai. Žymiai realiau, kad dėl jo bus balsuojama neeilinėje LFF konferencijoje birželio 12 d. Be to, nereikia galvoti, kad priėmus naujus įstatus iš karto pasikeis federacijos struktūra. Vien dėl techninių priežasčių tai gali užtrukti nuo pusmečio iki devynių mėnesių“, – DELFI sakė G. Babravičius.

Tuo metu LFF prezidentas Edvinas Eimontas įsitikinęs, kad konservatyvusis federacijos flangas specialiai „tempia gumą“, mėgindamas nustumti permainas į neapibrėžtą ateitį.

„Dabar jau nebe apie raportą reikėtų kalbėti. UEFA ir FIFA atstovai prašė įstatų, bet jų nėra ir nežinia, kada bus“, – nuogąstavo E. Eimontas.

Neaišku ir tai, kaip rekomendacijas dėl naujų įstatų pakoreguos LFF vykdomojo komiteto filtras.

Raporte siūloma galimybę tapti LFF nariais suteikti visiems futbolo informacinėje sistemoje registruotiems šalies klubams, kurių yra apie tris šimtus.

Bet prie darbo grupės prisijungusiam Stasiui Stankui, panašu, pavyko įtikinti kolegas, kad durų atlapoti iki galo nederėtų.

Prieš savaitę kalbėdamas su DELFI, S. Stankus išreiškė nuomonę, jog LFF konferencijoje balsavimo teisę galėtų turėti apie 60 klubų. Šiuo metu svarstoma, kokius kriterijus nubrėžti prie federacijos norinčioms prisijungti ekipoms.

Pirmadienį vyksiančiame posėdyje E. Eimontas taip pat žada pateikti atsakymus į praėjusį mėnesį dalies vykdomojo komiteto narių jam mestus kaltinimus dėl neskaidrios finansinės veiklos.

Anot jo, UEFA ir FIFA pasiuntiniai buvo susitikę su LFF auditą atliekančios bendrovės atstovais, E. Eimonto prašymu, Lietuva taip pat įtraukta į FIFA kasmetinio audito planus.

Vis dėlto patys svečiai iš Šveicarijos LFF finansinės situacijos nekomentavo, nepanorę bendrauti su žiniasklaida.

E. Eimontas po pirmadienio LFF vykdomojo komiteto posėdžio iškeliaus į Bahreiną, kur dalyvaus gegužės 11 d. vyksiančiame FIFA kongrese.

Primename, kad praėjusį mėnesį LFF prezidentas buvo pateikęs atsistatydinimo pareiškimą, bet paskui jį atsiėmė.

Savo manevrus jis motyvavo vykdomojo komiteto narių spaudimu. LFF pirmasis viceprezidentas Vidmantas Butkevičius išplatino laišką, kuriame kaltino E. Eimontą slepiant realią federacijos finansinę situaciją, abejotinai panaudojant lėšas, mokant sau didesnį nei numatyta atlyginimą.

E. Eimontas teigė nusprendęs nepalikti posto dėl to, jog jį puolantys oponentai esą suinteresuoti stabdyti pradėtas pertvarkas ir išsaugoti turimą įtaką LFF.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)