Apsigynę pirmą pusvalandį ir pratęsę įspūdingą sausų vartų seriją iki 407 minučių (arba beveik 7 valandų) žalgiriečiai subyrėjo per akimirką: 33 min. norvegams realizavus 11 metrų baudinį įvarčiai į žaliai-baltų vartus pasipylė tarsi iš gausybės rago.

Aikštėje dominavęs Norvegijos čempionas „Glimt“ klubas pasismagino 5:0, o nuo dar didesnio pasismaginimo juos atgrasė tik vilniečių vartininkas Edvinas Gertmonas, neutralizavęs kitus 8 smūgius, lėkusius į jo ginamų vartų plotą.

Nepaisant to, intrigos prieš atsakomąjį mačą po savaitės Lietuvos sostinėje praktiškai nėbera.

Jei kitą antradienį LFF stadione neįvyks megastebuklas, „Žalgiriui“ teks atsisveikinti su UEFA Čempionų lygos svajone ir leistis pakopa žemiau – į lemiamą UEFA Europos lygos atrankos etapą, kuriame su poros tarp Razgrado „Ludogorec“ ir Zagrebo „Dinamo“ (pirma dvikova – 1:2) pralaimėtojais lauktų kova dėl bilieto į šio turnyro grupių varžybas.

„Mums labai daug kas nepavyko, tikriausiai pernelyg daug. Pridarėme rimtų klaidų. Nors startavome visai neblogai ir turėjome gerą savo progą, taip pat ne iš karto varžovams atidavėme ir kamuolio kontrolę. Tačiau vėliau pradėjome nebesuprasti vieni kitų gynyboje, iš čia ir 11 metrų baudinys, ir greitas antrasis įvartis. Tada jau mums kilo sunkumų.

Per pertrauką rūbinėje pakalbėjome apie tai, kokį žaidimą norime matyti aikštėje ir kad darome klaidas, kurių mums niekas neatleidžia. Jeigu žemesnio lygio komandos tokias klaidas galbūt ir atleistų, tai norvegai šiose rungtynėse daugelį mūsų klaidų pavertė pavojingomis progomis ir įvarčiais“, – po skaudaus pralaimėjimo sakė vyriausiasis treneris Vladimiras Čeburinas.

Jis dėkojo komandos vartininkui už tai, kad rezultatas nėra dar liūdnesnis.

„Bravo Edvinui Gertmonui. Jis mus gelbėjo dažnai, labai dažnai. Kitas pozityvas yra tas, kad kartais sugebėdavome suroganizuoti kontratakas. Bėda tik ta, kad kamuolys šiandien pabuvojo tik vienuose vartuose.

Varžovai žaidė įprastai – taip, kaip visada žaidžia. Jų stilius ir filosofija liko dar nuo praėjusių metų. Mes juos išanalizavome, bet paskui patys davėme kurti progas, o jie jas išnaudojo“, – pripažino strategas.

Primename, kad Švedijos čempioną „Malmo“ (1:0 ir 2:0) eliminavęs ir į UEFA Čempionų lygos atrankos trečiąjį etapą patekęs „Žalgiris“ jau užsitikrino mažiausiai žaidimą UEFA Konferencijų lygos grupių etape ir 2,94 milijono eurų premiją.

Į vieną šiauriausių Europos futbolo taškų Budę atvykę žalgiriečiai neslėpė savo ambicijų. Jie kalbėjo, kad gal trečias kartas nemeluos: pernai varžovams nusilenkta bendru rezultatu 2:3, o užpernai – 1:3. Deja, jau pirmasis susitikimas „Aspmyra“ stadione praktiškai nubraukė visas žalgiriečių viltis pasiekti revanšą prieš norvegus.

"Glimt" - "Žalgiris". Rungtynių statistika.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)