O. Rama su dar trim albanais policijos nuovadoje praleido 40 minučių ir buvo nuvežtas į Belgrado oro uostą. Areštuoti ilgesniam laikui O. Ramos policija negalėjo dėl Serbijos advokatų streiko.

O. Rama buvo sulaikytas Belgrado „Partizan“ stadiono VIP ložėje, po to, kai 42 minutę atrankos rungtynės buvo nutrauktos. Policijos duomenimis, O. Rama paleido nuotoliniu pulteliu valdomą lėktuvėlį, prie kurio buvo prikabinta Kosovo teritorijoje pavaizduota Albanijos vėliava. Vėliavą sugriebęs serbas Stefanas Mitrovičius nuleido ją žemėn, tačiau tada jį puolė albanų futbolininkai. Aikštėje kilo futbolininkų muštynės, į kurias įsitraukė ir serbų futbolo fanai. Į aikštę ėmė skrieti įvairūs daiktai ir svečiams teko greitai sprukti.

O. Rama į Serbiją atvyko su JAV piliečio pasu. Jis Jungtinėse Valstijose gyvena nuo 1997 metų.

Serbijos Užsienio reikalų ministras Ivica Dačičius incidentą stadione pavadino iš anksto suplanuota albanų provokacija. Tuo metu Albanijos premjeras Edi Rama socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad „serbai savo elgesiu paliko prastą įspūdį“, tačiau nekomentavo savo brolio elgesio.

Rungtynių teisėjas Martinas Atkinsonas iš Anglijos susitikimo nusprendė nepratęsti, nes atmosfera stadione buvo pernelyg įkaitusi. Beje, serbai tribūnose sudegino NATO vėliavą ir iškėlė plakatą „Šlovė Putinui!“ („Slava Putinu“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)