Mat tuo laiku „Atlantas“ pirmavo prieš gargždiškius 1:0, o Marijampolės „Sūduva“ sostinėje 3:1 guldė ant menčių „Žalgirį“.
Tačiau 83-ąją min. virš Klaipėdos stadiono trenkė žaibas – „Bangos“ puolėjas Aurelijus Staponka išlygino rezultatą. Pasiekti pergalingam įvarčiui laiko buvo nedaug. Svečiai sugebėjo per likusias minutes apginti vartus ir taip pakišti uostamiesčio ekipai koją. 


„Aikštė šlapia, buvo sunku žaisti, – po rungtynių kalbėjo „Atlanto“ vyriausiasis treneris Konstantinas Sarsanija. – Todėl atakas nutarėme rengti paprastesnes. Tai lyg ir pasiteisino – įmušėme įvartį, sukūrėme daug pavojingų progų, kurių, deja, nerealizavome. Apmaudu, kad „Banga“ pasiekė įvartį po kampinio. Toks futbolas“
.

Klaipėdiečių strategas negailėjo priekaištų ir rungtynių teisėjui Mindaugui Jackui iš Šiaulių.

„Nesuprantu, kaip tokioms svarbioms rungtynėms skiriamas nepatyręs teisėjas, – pyko K. Sarsanija. – Dar dviejų baudinių jis neskyrė pirmame kėlinyje, kai kamuolys pataikė į ranką ir už pražangą, kada Donatą Kazlauską tempė už marškinėlių. Prieš tai, kai gargždiškiai kėlė lemtingą kampinį, jie akivaizdžiai prasižengė prieš Gerardą Žukauską. Būtų arbitras užfiksavęs pražangą, nebūtų kampinio ir įvarčio. Teisėjas nekaltas, jis tiesiog nemoka teisėjauti“.

Po finalinio švilpuko – „Atlanto“ atstovų pyktis ir keiksmai ant teisėjų
Gargždų „Bangos“ futbolininkai

Konstantinas Sarsanija aiškinasi su teisėjais

A lygos sezono žvaigždžių sąrašuose dominuoja klaipėdiečiai

Klaipėdos „Atlantas“ nepavijo Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkų „SMScredit.lt A lygos“ čempionato finišo tiesiojoje, bet į čempionato simbolinę rinktinę delegavo daugiau futbolininkų nei sostinės komanda. Į sąrašą išrinkti penki „Atlanto“ ir keturi čempionu tapusio „Žalgirio“ futbolininkai.

Čempionato ir ketvirtojo rato rinktines tradiciškai rinko šalies nacionalinės komandos treneris – šiuo atveju, pasitraukusį Csabą Laszlo pakeitęs Igoris Pankratjevas, – futbolo komentatoriai Nerijus Kesminas, Paulius Jakelis, Giedrius Vaitkevičius, sporto žurnalistas Evaldas Gelumbauskas ir alyga.smscredit.lt redaktorius Martynas Pocius. Tie patys respondentai išrinko ir simbolinę jaunų (gimusių 1991 metais ir vėliau) lygos futbolininkų sezono rinktinę
.
Vieningai sezono žvaigždėmis pripažinti rezultatyviausias „SMScredit.lt A lygos“ žaidėjas Nerijus Valskis iš Marijampolės „Sūduvos“ bei „Žalgirio“ saugas Mantas Kuklys. Abu jie surinko po šešis balsus.
Penkių plebiscito dalyvių simpatijų nusipelnė vartininkas Armantas Vitkauskas ir gynėjas Luka Peričius iš „Žalgirio“, „Atlanto“ futbolininkų trejetas – gynėjas Kazimieras Gnedojus, saugas Donatas Kazlauskas ir puolėjas Evaldas Razulis bei Panevėžio „Ekrano“ gynėjas Rytis PIlotas, keturių – klaipėdiečių gynėjas Marius Kazlauskas ir saugas Marius Papšys. Vienuolikos žaidėjų sąrašą baigė „Žalgirio“ snaiperis Kamilis Bilinskis.

Iš viso apklausoje paminėtos 25 futbolininkų pavardės. Už sezono laureatų sąrašo ribų liko Pavelas Komolovas, Andrius Skerla, Egidijus Vaitkūnas, Vaidotas Šilėnas, Andro Švrljuga, Rytis Leliūga iš „Žalgirio“, Mantas Galdikas iš „Atlanto“, Marko Andjelkovičius iš „Ekrano“, Maximiliano Ugge, Petaras Bašičius, Tomas Radzinevičius iš „Sūduvos“, Nerijus Mačiulis iš Pakruojo „Kruojos“, Rokas Borusas iš Gargždų „Bangos“ bei Arminas Vaskela iš „Šiaulių“.

Šalies jaunimo rinktinės žaidėjai D. Kazlauskas bei R. Pilotas pateko ir į „SMScredit.lt A lygos“ jaunų žaidėjų simbolinę komandą. Abu jie, kaip ir Tauragės „Tauro“ vartininkas Edvinas Gertmonas bei „Atlanto“ saugas Gerardas Žukauskas, surinko visus šešis balsus.

Ir šiuose rinkimuose Klaipėdos futbolininkai buvo pastebimi. Be D.Kazlausko ir G.Žukausko, į rinktinę pateko gynėjas Markas Beneta. Po tris žaidėjus sąraše turi dar du klubai: „Ekranui“ jame atstovauja gynėjai R.Pilotas ir Edvinas Girdvainis bei saugas Dovydas Norvilas, „Sūduvai“ – gynėjas Maximiliano Ugge, saugas Povilas Kiselevskis ir puolėjas Mohamadas Kdouh. Tarp geriausių vienuolikos čempionato jaunų žaidėjų pateko ir saugas Tomas Birškys iš „Šiaulių“. Iš viso apklausoje paminėti 25 žaidėjai iš aštuonių klubų.

Bene labiausiai apklausos respondentų nuomonės išsisklaidė renkant ketvirtojo rato rinktinę. Nors buvo paminėta gana nedaug pavardžių – 24, vienintelis N. Valskis buvo išrinktas vienbalsiai. Jis liko ir vienintelis žaidėjas, patekęs į visų keturių ratų simbolines rinktines – iki tol į jas nuolat buvo išrenkamas ir K. Gnedojus.

Be lygos snaiperių sąrašo karaliaus, į čempionato paskutinio ketvirčio žvaigždyną pateko vartininkas M. Galdikas, gynėjai Edgaras Žarskis, M. Kazlauskas, saugai M. Papšys, D. Kazlauskas iš „Atlanto“, gynėjai M. Ugge, P. Bašičius iš „Sūduvos“, saugas M. Andjelkovičius iš „Ekrano“ bei puolėjai Ričardas Beniušis iš „Kruojos“ ir Aurelijus Staponka iš „Bangos“.