Daugiau nei dvidešimtmetį futbolo treneriu dirbęs baltarusis netikėtai mirė Sankt Peterburge, netrukus po savo vadovaujamos „Jadro“ mėgėjų komandos rungtynių.

Itin emocingose ir vieno iš miesto mėgėjų diviziono nugalėtojų titulą garantavusiose rungtynėse „Jadro“ 2:1 įveikė savo varžovus ir kitą sezoną turėjo rimtų planų tapti profesionaliu klubu.

S. Gerasimecas susitikimo metu, jau per arbitro pridėtą laiką, už ginčus buvo nubaustas raudona kortele, o po mačo apdovanotas nugalėtojams skirtu medaliu.

Kaip informavo klubas, po kelių valandų, grįžęs namo, treneris netikėtai sukniubo ir mirė. Įvykio aplinkybės ir mirties priežastis dar yra tikslinamos.

„Sunku pasakyti, kas galėjo atsitikti. Žinau tik tiek, kad viskas įvyko akimirksniu. Treneris grįžo namo laimingas, parvežė čempionams skirtą taurę. Ir tokia atomazga... Gali būti, kad trombas... Tačiau tai nepatvirtinta informacija. Toks jau sutapimas, kad savo paskutinėse rungtynėse jis dar gavo ir raudoną kortelę“, – teigė klubo atstovas Vladimiras Stoliarovas.

Per savo profesionalaus futbolininko karjerą S. Gerasimecas rungtyniavo Baltarusijos, Izraelio ir Rusijos komandose, trumpai buvo apsistojęs ir Lietuvoje.

1999-ųjų Lietuvos aukščiausiosios lygos čempionate puolėjas atstovavo tuometiniam Kauno „Žalgirio“ klubui, jau kitą sezoną pakeitusiam pavadinimą į FBK „Kaunas“.

1999-aisiais Šenderio Grišovičiaus treniruojami kauniečiai tapo Lietuvos čempionais, S. Gerasimecas sužaidė 5 rungtynes ir pelnė 2 įvarčius.

Sėkmingiausiai S. Gerasimecas žaidė Minsko „Dinamo“, Tel Avivo „Bnei Yehuda“ ir Sankt Peterburgo „Zenit“ komandose. Baltarusijoje (1992-1993) per vieną sezoną puolėjas pelnė 16, Izraelyje (1993-1996) per tris sezonus – 20, o Rusijoje (1997-1999) per dvejus metus – 9 įvarčius.

Baltarusijos rinktinėje jis sužaidė 25 rungtynes ir pelnė 7 įvarčius.

Vieną jų – 1996-aisiais – jis įmušė į Nyderlandų rinktinės vartus. Baltarusija Europos čempionato atrankoje tąsyk iškovojo vieną iš įsimintiniausių savo pergalių – sensacingai Minske įveikė olandus 1:0.


Garsiausias iš baltarusio treniruotų klubų – Maskvos „Lokomotiv“, kuriame specialistas darbavosi 2007-aisiais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)