Pirmadienį namuose jo auklėtiniai 0:1 nusileido dėl išlikimo aukščiausiame Ispanijos divizione kovojantiems varžovams. Vienintelį įvartį 48-ą min. pelnė Lucasas Perezas.

„Barcelona“ išlieka antroje turnyro lentelės vietoje (60 taškų), tačiau nuo lyderio Madrido „Real“ jau skiria 15 taškų praraja.

„Esame pikti, nes nepasinaudojome auksiniu šansu išlaikyti intrigą kovoje dėl čempionų vardo, su kuria dabar iš esmės jau galime atsisveikinti. Turime būti savikritiški, pradedant nuo manęs paties. Komandai trūko noro ir ryžto. Pastaroji savaitė tikrai buvo labai bloga, turime kuo skubiau pakeisti įvykių tėkmę. Žaidėjus tai užknisa, bet jie patys turi labiau pasistengti“, – komentavo Xavi.

Lapkritį iš atleisto olando Ronaldo Koemano komandos vairą perėmusi „Barcos“ legenda palaipsniui atgaivino tragiškai sezoną pradėjusius katalonus. Vis dėlto pastaroji nesėkmė nutraukė septynių pergalių seriją Ispanijos čempionate, o praėjusį ketvirtadienį „Barcelona“ iškrito ir iš kovos dėl UEFA Europos lygos trofėjaus.

Favoritus ketvirtfinalyje eliminavo Frankfurto „Eintracht“ (Vokietija).

Maža to, „Barcelona“ vadovybė užsitraukė sirgalių rūstybę dėl to, jog namų rungtynėse į „Camp Nou“ stadiono tribūnas sugužėjo maždaug 30 tūkst. vokiečių.

Protestuodamos dėl nesuvaldytų žiūrovų srautų, kelios organizuotų klubo gerbėjų grupuotės boikotavo pirmadienio rungtynes, maždaug šimtas aistruolių greta stadiono reikalavo prezidento Joano Laportos atsistatydinimo.

Anot Xavi, jo auklėtinių tikslas likusiai sezono daliai yra išlaikyti vietą Čempionų lygoje. „Barca“ dabar turi po lygiai taškų su „Sevilla“ ir Madrido „Atletico“, tiesa, pastarosios ekipos yra sužaidusios rungtynėmis daugiau.

Įkandin seka Sevilijos „Real Betis“ (57 tšk.) ir San Sebastiano „Real Sociedad“ (55 tšk.). Būtent su baskų klubu Barselonos atstovai grumsis ketvirtadienį.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją