2010 metais Nyderlandų futbolininkų eliminuoti brazilai turėjo sukandę dantis laukti, kol galiausiai vėl tapo FIFA reitingo lyderiais. Pirmoji pozicija per tuos septynerius metus buvo užimta ispanų „Selecao“.

Pastarosios pergalės pasaulio pirmenybių atrankos rungtynėse su Urugvajumi ir Paragvajumi padėjo Brazilijos nacionalinei ekipai ne tik sugrįžti į FIFA viršūnę, bet ir pirmai užsitikrinti vietą 2018 metų planetos čempionate.

Per mėnesį buvo sužaistos 129 rungtynės, tad FIFA reitinge atsirado daug judesio. Tik 19 iš 211 asociacijos narių išsilaikė toje pačioje pozicijoje, o penkios iš tų 19 – pajėgiausiųjų dešimtuke. Į dešimtuką pakilo Šveicarija, o iš jo iškrito Urugvajus.

Aukščiausią istorijoje poziciją naujai paskelbtame reitinge pasiekė Lenkija (11). Geriausias vietas FIFA reitingo istorijoje užėmė Burkina Fasas (35), Peru (17), Kiurasao (70), Svazilandas (88), Papua Naujoji Gvinėja (156).

Net per 33 vietas savo poziciją pagerino Makedonija (133), per 11 – Švedija (34), per 9 – Šiaurės Airija (26), per 7 – JAV (23), Graikija (39) ir Japonija (44).

Antirekordą pasiekė Nyderlandų futbolo rinktinė. Per 11 pozicijų smukę „oranžiniai“ atsidūrė žemiausioje istorijoje 32-oje vietoje. Prasčiausią rezultatą FIFA reitinge pakartojo ir Rusijos nacionalinė ekipa. Per viena poziciją kritę 2018 metų pasaulio čempionato organizatoriai rikiuojasi 62-i.

Ties šimtuko riba laviruoja Lietuva, pakilusi per šešias pozicijas. Mūsų šalies nacionalinė rinktinė 101–104 vietas dalijasi su tiek taškų turinčiomis Estija, Indija ir Nikaragva.

FIFA reitingas

Visą FIFA reitingą rasite paspaudę čia.

Kitas FIFA rinktinių reitingas bus skelbiamas gegužės 4 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)