Likusiuose mačuose intrigos taip pat netrūks: net keturios komandos sieks atsirevanšuoti varžovams už patirtus pralaimėjimus pirmenybių starte.

Šiaulių „Šiauliai“ – Kauno „Stumbras“. Balandžio 24 dieną 18 val. Šiauliai, Šiaulių savivaldybės stadionas. Pirmame rate – 1:3.

Pirmą ratą skambiomis lygiosiomis užbaigę šiauliečiai, antrame čempionato ketvirtyje mėgins ropštis iš turnyro lentelės dugno. Pirmas klubas, kuriam Saulės miesto futbolininkai norės atsirevanšuoti už pralaimėjimą, bus „Stumbras“.

„Šiaulių“ situaciją gana aiškiai apibūdino Antanas Sakavickas. Anot generalinio direktoriaus, komandą užliejusi traumų lavina ir vėlyvas pasiruošimas sezonui – pagrindinės priežastys, neleidusios parodyti to, ką Saulės miesto ekipa iš tikrųjų sugeba. Taip pat A. Sakavickas pabrėžė, jog klubą papildė naujokai – Bekchanas Usmanovas ir Jurijus Fomenka, kurie sustiprins puolimo grandį.

Paskutinę dvikovos akimirką išplėštos lygiosios Klaipėdoje šiauliečiams turėtų suteikti daugiau pasitikėjimo, o ir kristi žemyn jau nebėra kur. Metas kilti į viršų.

Kauniečiai praeitame ture sukūrė staigmeną, įveikdami blankiai atrodžiusią Pakruojo „Kruoją“ ir jau dabar turnyro lentelėje alsuoja vicečempionams į nugarą. Panašu, jog „Stumbro“ futbolininkus tik dar labiau suvienijo klubą užliejusi traumų lavina. Kovingai rungtyniaujantys Laikinosios sostinės atstovai, net ir be susižeidusio Artūro Rimkevičiaus, ar Klaudijaus Upsto, gali sudaužyti į šipulius šiauliečių iliuzijas, svajojant apie pirmąją pergalę.

„Šiauliai“ antrą ratą pradės rungtyniaudami ant natūralios vejos, o kauniečiai „SMScredit.lt A lygoje“ ant jos žengs pirmą kartą.
     
Trakų „Trakai“ – Klaipėdos „Atlantas“. Balandžio 25 dieną 16.30 val. Vilnius, LFF stadionas. Pirmame rate – 1:5.

Nugalėję čempioną ir šiuo metu septynias pergales iš eilės savo sąskaitoje turintys „Trakai“, Vilniuje priims komandą, kuri vienintelė šiame sezone sugebėjo įveikti Valdo Urbono treniruojamus futbolininkus. Ir ne šiaip įveikti, o sutriuškinti gana nepadoriu rezultatu.

Netikėtai turnyro lentelės viršūnėje įsitaisę „Trakai“ sieks ne tik išlaikyti savo poziciją. Kur kas labiau „riterius“ turėtų motyvuoti gėdingas pralaimėjimas, patirtas Klaipėdoje. Per tas rungtynes V. Urbono kariaunos gynyba subyrėjo tarsi kortų namelis, tačiau dabartiniai rezultatai sufleruoja, jog šį kartą kažko panašaus neturėtume išvysti.

Geriausias pirmo „SMScredit.lt A lygos“ rato futbolininkas Andrejus Paniukovas „Trakams“ turėtų įsiminti puikiai. Būtent puolėjo iš Rusijos keturi įvarčiai padėjo „Atlantui“ itin skambia nata pradėti sezoną. Dabar rusui pasižymėti sekasi ne taip lengvai – per keturias paskutines akistatas kamuolys į varžovų vartus buvo pasiųstas tik kartą. Vis dėlto futbolininkas trijuose mačuose iš eilės atliko rezultatyvius perdavimus ir yra sunkiai sustabdoma jėga oponentų aikštės pusėje. Ar sustabdys „Trakai“ pastaruoju metu ne taip dažnai įvarčių skonį juntantį A. Paniukovą?

Utenos „Utenis“ – Vilniaus „Žalgiris“. Balandžio 26 dieną 15 val. Utena, „Utenio“ stadionas. Pirmame rate – 0:2.

Utenoje – šventė. Po 28 metų pertraukos į aukščiausią šalies futbolo lygą sugrįžęs „Utenis“ pagaliau priims varžovus namų stadione. Uteniškių oponentas taip pat neeilinis – į ežerais garsėjantį miestą atvyksta prieš metus „Utenio“ stadione, po triumfo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurėje, šampano pursluose maudęsis čempionas Vilniau „Žalgiris“.

Uteniškiai pirmame rate patampė nervus žalgiriečiams ir buvo viena iš retų apatinės turnyro lentelės dalies komandų, kuri beveik visuose mačuose sugebėjo mesti rimtą iššūkį favoritams. Sunku pasakyti, ar toks iškilmingas įvykis nepakiš kojos patiems „Utenio“ futbolininkams. Reikia tikėtis, jog žaidėjai neperdegs ir parodys visą savo meistriškumą.

Ignas Plūkas ir jo komandos draugai – Mantas Fridrikas ir Darius Kazubovičius - priklauso sostinės ekipai, tad būtent į šiuos žaidėjus kryps didesnis dėmesys. Buvęs „Žalgirio“ treneris Mindaugas Čepas taip pat patrauks visus sentimentus į šalį.

LFF taurės turnyre apšilę žalgiriečiai be vargo sutriuškino Kauno „Spyrį“, atsidūrusį po vilniečių kojomis netinkamu metu. „Uteniui“ taip pat nesuskilo: čempionai po pirmo pralaimėjimo pirmenybėse sieks tuoj pat sugrįžti į pergalių kelią. Iš rikiuotės mėnesiui iškrito Serge‘as Nyuiadzi, tačiau traumuotą futbolininką pakeisti tikrai yra kam.

„Žalgiris“ be pergalės iš Utenos išvykti tikrai neketina, o pirmą kartą namuose rungtyniausiantys uteniškiai mėgins pamaloninti ištikimuosius gerbėjus teigiamu rezultatu. Būtent į šių komandų akistatą pirmame rate susirinko daugiausiai aistruolių – 1500. Jau netrukus įsitikinsime, ar uteniškiai šį skaičių pagerins.
           
 „Klaipėdos granitas“ – Kauno „Spyris“. Balandžio 26 dieną 17 val. Klaipėda, centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštė. Pirmame rate – 1:2.

Trijuose mačuose nepralaimintis „Klaipėdos granitas“ namuose priims kauniečius, kuriems čempionato pradžioje skaudžiai nusileido. „Spyrio“ futbolininkai, nutraukę trijų pralaimėjimų seriją, sieks išlikti pergalingame kelyje „SMScredit.lt A lygoje“ ir reabilituotis po skaudaus pralaimėjimo „Žalgiriui“.

Pusantro kėlinio mažumoje rungtyniavę, tačiau apmaudžiai pergalę prieš „Šiaulius“ paleidę granitiečiai susigrums su ekipa, žengiančia vos laipteliu aukščiau ir savo sąskaitoje turinčia tik tašku daugiau. Pastaruoju metu Gedimino Jarmalavičiaus treniruojamoje ekipoje gerą sportinę formą demonstruoja Titas Vitukynas ir Karolis Laukžemis, tad būtent šiems žaidėjams, kaip ir komandos lyderiui Mariui Papšiui, turėtų būti skiriamas didelis dėmesys.

Emocingas mačas su šiauliečiais pareikalavo netekčių: granitiečiams dėl diskvalifikacijos negalės padėti saugas Artiomas Jerošenka.  

Kauniečiai po gėdingo pralaimėjimo „Žalgiriui“ jau gali nustumti likusį LFF taurės pusfinalio mačą į šalį ir susikoncentruoti į „SMScredit.lt A lygos“ kovas. Praėjusio rato pabaigoje buvo žengtas svarbus žingsnis – nutraukta penkių iš eilės pralaimėjimų serija, kuri suteiks žaidėjams daugiau pasitikėjimo savo jėgomis. Būtent šį aspektą po rungtynių su „Uteniu“ akcentavo baltarusis Dmitrijus Rekišas. Pergalę iškovojusi ekipa gali šoktelėti į viršų turnyro lentelėje net dviem laipteliais.
 
Marijampolės „Sūduva“ – Pakruojo „Kruoja“. Balandžio 28 dieną 19.30 val. Marijampolės, „Arvi“ arena. Pirmame rate – 3:1.

Praėjusiame sezone būtent Marijampolėje pakruojiečiai šoko pergalės šokį, kuris reiškė, jog „Kruoja“ pirmą kartą savo klubo istorijoje užsitikrino medalius. „Sūduva“ tą kartą buvo palaužta, tačiau marijampoliečiai sėkmingai pradėjo šį sezoną, o problemų šiuo metu gerokai daugiau būtent Pakruojo komandoje.

Suvalkijos atstovai po keturių rungtynių maratono turėjo progą atsikvėpti ir susigrąžinti jėgas. Šios pertraukos svarbą taip pat pažymėjo ir strategas Aleksandras Veselinovičius. Pirmame rate „Sūduva“ kovojo su nukraujavusia ir sezonui iki galo nepasiruošusia „Kruoja“, tačiau ir šį kartą marijampoliečiai yra gana ryškūs akistatos favoritai.

Stebint paskutinių Pakruojo komandos rungtynių su „Stumbru“ pirmą kėlinį, susidarė klausimas: ar kauniečiai tokie geri, ar tiesiog „Kruoja“ yra kritusi į pakankamai gilią duobę? Divaldo Alveso kariauna pralaimėjo jau tris mačus iš eilės, iš kurių du kartus nusileido čempionato favoritams, o sykį – tikrai ne dėl aukščiausių vietų kovojančiai Kauno komandai.

Dar vienas rungtynes dėl diskvalifikacijos bus priverstas praleisti nekeičiamas vidurio gynėjas Horia Crisanas, o tai strategui turėtų kelti dar daugiau rūpesčių. Pakruojiečiai daugiau taip dažnai klysti nebegali: pirma ketveriukė vis tolsta, o už nugaros esančios komandos vis labiau alsuoja į nugarą. Įdomu, kaip seksis „Kruojai“ žaisti ant natūralios vejos?