Kuri Kauno komanda yra stipresnė?

Jei praėjusiame sezone šis intriga liko neatskleista, nes komandos pasidalino po pergalę ir dusyk sužaidė lygiosiomis, tai šiemet Kauno derbis prasideda iš naujo. Po tragiškų rungtynių Jonavoje, „Kauno Žalgiris“ bus kupinas noro reabilituotis. Ne pačios geriausios nuotaikos šį mačą pasitiks ir „Stumbras“, iškovojęs pirmąjį tašką, tačiau nesugebėjęs įveikti Utenos „Utenio“, nors didžiąją rungtynių dalį buvo neabejotinai geresnė komanda.

Pasak Kauno derbių istorijos, jie visada būna principiniai ir nepriklausomi nuo komandų demonstruojamos formos ar užimamos vietos, todėl dvikovos baigtį prognozuoti sunku. Šį kartą taškų kaina yra labai didelė. „Kauno Žalgiris“ jais pasigirti dar negali, „Stumbras“ savo taupyklės dugno irgi neuždengė. Akivaizdu, jog abi apatinėje turnyro lentelės dalyje esančios kaimynės tikėsis ženkliai pagerinti savo turimą kraitį ir neleisti dar labiau atitrūkti aukščiau esantiems varžovams.

Ar „Jonava“ nuliūdins ir čempioną?

Po keturių turų kiek netikėtai trečioje vietoje įsikūrusi „Jonava“ jau pamažu gali sau klijuotis „milžinų žudiko“, etiketę. Ties šios Aukštaitijos komandos barjeru suklupo ir bronzinė Marijampolės „Sūduva“, ir vicečempionai „Trakai“. Šiame ture jonaviškiai tikėsis taškų ir rungtynėse prieš šalies čempioną Vilniaus „Žalgirį“. Tokiam žygdarbiui įkvepia „Utenio“, sugebėjusio iš Vilniaus parsivežti tris taškus, pavyzdys. Vilčių tai padaryti yra, nes kol čempionato lyderis užtikrintu žaidimu savo gerbėjų nedžiugina.

Jei gynyboje „Žalgirio“ siena yra sunkiai pramušama, tai didžiausia problema yra kitoje aikštės pusėje – progų realizavime. Žalgiriečiai yra mažiausiai įmušusi komanda iš pirmojo A lygos ketvertuko. Tačiau, kurį laiką dėl traumų turėjusi sudėties problemų atakos grandyje, sostinės ekipa šių problemų atsikrato.

Praėjusiame ture debiutavo pasveikęs Komnenas Andričius, o į komandą sugrįžęs Serge Nyuiadzis prie pergalės prieš riterius prisidėjo rezultatyviu perdavimu. Suprantama, kad tokių klaidų prie savo vartų, kaip mače prieš „Kauno Žalgirį“, jonaviškiai daryti negalės. Pernai per paskutines tris tarpusavio rungtynes „Jonava“ iš vartų kamuolį traukdavo po 4 kartus. Laikai keičiasi?

Ar nuskriaus „Atlantą“ buvęs jo žaidėjas M. Maksimovas?

Tik šeštoje vietoje šiuo metu esantys „Trakai“ apie tokį „svajonių“ startą čempionate tikrai negalvojo. Jei gynyboje situacija yra išlaikyta ir nesiskiria nuo praėjusio sezono, ekipai per ketverias rungtynes praleidus vos du įvarčius, tai situacija puolant yra kardinaliai pasikeitusi.

Vos pora tikslių smūgių į varžovų vartų tinklą yra pagrindinė priežastis, kodėl riteriai praranda savo užkariautas pozicijas. Todėl nieko keista, kad komandos vadovai ieško sprendimų ir savo žvilgsnius nukreipė į pernai „Atlante“ žibėjusį rusą Maksimą Maksimovą.

Kurį laiką pasitreniravęs „Trakuose“ legionierius įtikino būsimus darbdavius savo reikalingumu bei su naująja komanda gali debiutuoti jau šiame ture. Ir ne prieš bet ką, o prieš savo buvusius komandos draugus Klaipėdoje. Belieka spėlioti, ar M.Maksimovui pavykus įmušti, jis švęs savo įvartį uostamiesčio gerbėjų akivaizdoje, nes dveji „Atlante“ praleisti metai vis tik turėjo palikti futbolininko karjeroje žymę. O ta žymė savyje talpina ir tris įvarčius į „Trakų“ vartus.

Ar „Sūduva“ yra svečiuose geriau rungtyniaujanti komanda?

Suvalkiečių vyr. treneris Vladimiras Čeburinas po praėjusio turo liūdnai šypsojosi kalbėdamas apie tai, kad jo auklėtiniai yra pernelyg dosnūs varžovams, žaisdami savo žiūrovų akivaizdoje – „Sūduva“ visas namų rungtynes baigė lygiosiomis, tuo tarpu vienintelę pergalę iškovojo svečiuose.

Šiame ture marijampoliečiai vėl keliauja į išvyką, kur, nugalėjusi iki šiol pralaimėjimo skonio dar neragavusį „Utenį“, žengtų pirmą žingsnį į „svečių“ komandos titulą.

Verta užsiminti ir tai, kad praėjusiame ture „Sūduva“ pirmą sykį sezone aikštę paliko be įvarčio. Jų neįmušus iki tol išskirtinai mušusiems gynėjams Vaidui Slavickui ir Andro Švrljugai, kitų tai padaryti galinčių futbolininkų neatsirado. Jei jų neatsiras ir šįkart, tuomet Marijampolės ekipą teks krikštyti nauju vardu.

2017 m. A lygos V turas

Balandžio 4 d. 18.00 „Atlantas“ - „Trakai“ (Klaipėdos dirbtinės dangos stadionas)
Balandžio 5 d. 18.00 „Kauno Žalgiris“ - „Stumbras“ (NFA stadionas)
Balandžio 5 d. 20.00 „Žalgiris“ - „Jonava“ (Sportima)
Balandžio 9 d. 13.00 „Utenis“ - „Sūduva“ (Visagino dirbtinės dangos stadionas)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją