Sausio mėnesio 27-29 dienomis lietuviai namuose varžysis su Prancūzijos ir Andoros salės futbolo rinktinėmis.

Šis turnyras taps pirmu oficialiu mūsų rinktinės pasirodymu sostinėje. Iki šiol nuo 2000-ų metų Europos ar pasaulio salės futbolo čempionatų rungtynės vykdavo Kaune.

Tuo pačiu tai bus pirmos oficialios futbolo varžybos „Siemens“ arenoje. Ši arena įtraukta į Lietuvos futbolo federacijos (LFF) paraišką kandidatuojant dėl 2020 metų pasaulio futsal čempionato finalo etapo surengimo. Šių varžybų šeimininką metų pradžioje numato išrinkti Tarptautinės futbolo asociacijos (FIFA) taryba.

Pirmose Europos čempionato atrankos etapo F grupės rungtynėse lygiai po mėnesio sausio 27-ą dieną, Lietuva žais su Andora, o po dviejų dienų išbandys jėgas su Prancūzija. Bilietus į rungtynes platina „Tiketa“.

Salės futbolas: Lietuva-Prancūzija (E. Šemioto/LFF.lt nuotr.)

Į kitą varžybų etapą, kuris vyks balandžio mėnesį Turkijoje, pateks grupės nugalėtojas.

Rungtynių tvarkaraštis:

Sausio 27 d. (penktadienis) 19 val.
Lietuva – Andora

Sausio 28 d. (šeštadienis) 16 val.
Andora – Prancūzija

Sausio 29 d. (sekmadienis) 17 val.
Prancūzija – Lietuva

Apie salės futbolą (Futsal)

Salės futbolas – sparčiai populiarėjanti futbolo atšaka, kuri pasaulyje žinoma Futsal terminu. Tai dinamiškesnis ir greitesnis žaidimas, nes rungtyniaujama 5 prieš 5, dvigubai mažesnėje aikštėje, su mažesniu ir sunkiau šokinėjančiu kamuoliu. Jaunystėje šį žaidimą propagavo tokios būsimos futbolo superžvaigždės kaip Ronaldo, Xavi, Lionelis Messi, Cristiano Ronaldo, Neymaras ir kiti.

Pirmos Lietuvos pirmenybės įvyko 1999 metais. Po metų tarptautinėje arenoje debiutavo Lietuvos rinktinė, o 2001-ais šalies čempionai pirmą kartą žaidė UEFA klubų varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)