Tai UEFA iniciatyva skatinama naujovė, kurią siekiama naudoti kuo platesniu mastu. Šią idėją visapusiškai palaiko UEFA prezidentas Michelis Platini, teigdamas, jog tai teisėjavimą daro kokybiškesniu.

"Dar per seminarą Turkijoje apie tai mums paskaitą skaitė italas Roberto Rosetti. Jis kartu su UEFA teisėjų vadovu Pierluigi Collina labai aktyviai palaiko tokią naujovę ir stengiasi plėsti ją kuo plačiau", - portalui penalty.lt aiškino Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos (LFTA) prezidentas Sergejus Sliva.

Šeši teisėjai vadovaus ir atsakomosioms pusfinalio rungtynėms bei Taurės finalui.

"Manau, kad ši naujovė pas mus pasiteisino su kaupu. Už vartų esantys teisėjai labai padeda aikštės teisėjams ir palengvina jų darbą radijo ryšiu perduodami informaciją", – sakė LFTA vadovas.

Ateityje žadama šešis arbitrus naudoti ir per svarbesnes šalies A lygos čempionato rungtynes. Tačiau neaišku, kada tai galėtų tapti kasdienybe.

"Dviejų papildomų teisėjų samdymas ir įrangos įsigijimas kainuoja papildomus pinigus, kurie nėra maži. Kol kas tai dengiame savo lėšomis. Tačiau jei ateityje tą paremtų ir lėšų skirtų UEFA, šešis teisėjus galėtume naudoti gerokai dažniau", – sakė S.Sliva.