H. Figueredo, M. Bissi ir R. Floro „Panevėžio“ komandoje rungtyniavo pastaruosius du sezonus. Minėti futbolininkai kartu su komandos draugais praėjusiais metais iškovojo Lietuvos futbolo federacijos taurę, o šiame sezone – Supertaurę.

R. Floro karjerą pratęs Suomijos čempionato „Oulu“ ekipoje, savo ruožtu, H. Figueredo sukirto rankomis su Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ ekipa.

Tuo metu E. Jankauskas Panevėžyje praleido vieną sezoną. Slovakijos ir Lietuvos čempionu tapęs futbolininkas su Aukštaitijos klubu šiais metais nukeliavo iki LFF taurės finalo, A lygoje užėmė 4 vietą bei tapo 2021 metų Supertaurės laimėtoju.

Puolėjo bei krašto saugo pozicijoje galintis rungtyniauti futbolininkas savo profesionalo kelią pradėjo gimtuosiuose Šiauliuose, kai 2014 metų A lygos sezone debiutavo FC „Šiauliai“ klube. 23 metų žaidėjas savo karjeroje taip pat rungtyniavo Utenos „Utenio“ ekipoje, SFC „Opava“ (Čekija) bei stipriausioje Slovakijos lygoje, kur atstovavo MŠK „Žilina“ bei Michalovcės „Zemplin“.

2019 m. pradžioje E. Jankauskas iš Slovakijos grįžo į Lietuvą ir papildė Marijampolės „Sūduvos“ gretas. Tą sezoną Eligijus ne tik įmušė 9 įvarčius, tačiau ir iškovojo visus įmanomus titulus Lietuvoje – tapo šalies čempionu, LFF taurės ir Supertaurės laimėtoju.

Kitą sezoną E. Jankauskas gins gimtųjų Šiaulių komandos – FA „Šiauliai“ garbę. Pastaroji šiais metais užėmė pirmą vietą LFF Pirmoje lygoje ir kitais metais debiutuos A lygoje.

„Panevėžio“ komanda savo gerbėjams pateikė ir gerų naujienų. Aukštaitijos ekipa pratęsė sutartį su šiame sezone vienu iš komandos lyderių buvusiu Jeffrey Sarpongu.

33-ejų saugas iš Nyderlandų prie Aukštaitijos sostinės klubo prisijungė prieš šio sezono pradžią ir iškart tapo pastebima figūra „Panevėžio“ komandoje.

2021 m. A lygos čempionate jis sužaidė 35 susitikimus, per kuriuos pelnė 6 įvarčius ir atliko vieną rezultatyvų perdavimą. Pagal rezultatyvumą J. Sarpongas buvo antras „Panevėžio“ komandoje.

Savo profesionalo karjerą J. Sarpongas pradėjo „Eredivisie“ lygoje, kur atstovavo Amsterdamo „Ajax“, „Breda“ ir NEC klubams. Ganos ir Nyderlandų pilietybę turintis futbolininkas „Eredivisie“ lygoje iš viso sužaidė 104 susitikimus, per kuriuos įmušė 6 įvarčius ir atliko 19 rezultatyvių perdavimų.

Atakuojančio saugo pozicijoje rungtyniajantis futbolininkas du sezonus (2010–2011 ir 2011–2012 metais) žaidė Ispanijos „La Liga“ čempionate. Atstovaudamas San Sebastiano „Real Sociedad“ komandai, žaidėjas per 19 rungtynių pelnė vieną įvartį ir atliko vieną rezultatyvų perdavimą.

Be to, per savo ilgametę futbolininko karjerą dar žaidė Australijos, Turkijos ir Graikijos čempionatuose.

Po šio sezono „Panevėžys“ atsisveikino ir su komandos treneriais iš Portugalijos – Joao Martinsu bei Luisu Andrade. Neoficialiomis žiniomis, kitais metais komandą treniruos buvęs Lietuvos rinktinės strategas Valdas Urbonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją