Net kelios radijo stotys pranešė, kad dar 22.30 val. Ispanijos laiku A. Gomesas jau buvo beveik suderinęs sutartį su Madrido „Real“, tačiau staiga persigalvojo, kuomet po pusvalandžio gavo „Barcelona“ pasiūlymą.

Su Katalonijos klubu A. Gomesas pasirašys penkerių metų sutartį. Oficiali jo pristatymo ceremonija turėtų įvykti ateinančią savaitę.

Tiksli sandorio suma kol kas nėra žinoma, tačiau daugelis šaltinių skelbia, kad už portugalą katalonai paklos 35 milijonus eurų, o dar 20 milijonų eurų „šikšnosparnių“ biudžetą gali papildyti priklausomai nuo paties žaidėjo ir jo naujosios komandos pasiekimų.

Neoficialiais duomenimis, į „Valencia“ gali persikelti „Barcai“ nereikalingas gynėjas Martinas Montoya.

Spaudos konferencijos metu vyriausiasis Katalonijos klubo treneris Luisas Enrique be užuolankų pranešė, kad nei M. Montoya, nei puolėjas Cristianas Tello „nepatenka į jo planus“.

Toje pačioje spaudos konferencijoje strategas mįslingai užsiminė, kad „Barcelona“ žvalgosi puolėjo, tačiau, pasak Luiso Enrique, „gali įsigyti ir kitą žaidėją, jei tik pasitaikys palanki proga“.

Skelbiama, kad „Barcelona“ derybininkai netrukus užbaigs pokalbius su Madrido „Atletico“ dėl 22-ejų metų puolėjo iš Argentinos Luciano Vietto nuomos arba įsigijimo.