JAV rinktinės varžovė finale paaiškės trečiadienį. Kitame pusfinalyje žais Nyderlandų ir Švedijos nacionalinės ekipos. Finalas vyks liepos 7 dieną.

JAV išsiveržė į priekį po Christen Press įvarčio 10-ą rungtynių minutę.


Tačiau jau po 9 minučių rezultatą išlygino Ellen White.


Kaip vėliau paaiškėjo, tašką šiose rungtynėse padėjo savo jubiliejų šventusi JAV rinktinės lyderė Alex Morgan. Po gražios atakos ji galva pasiuntė kamuolį į anglių vartus ir 31-ą min. JAV pirmavo 2:1.

Po šio įvarčio A. Morgan lenktynėse dėl turnyro „Auksinio batelio“ trofėjaus atsidūrė pirmoje vietoje. Jos sąskaitoje 6 įvarčiai ir 3 rezultatyvūs perdavimai. Ji kartu tapo pirmąja žaidėja, pelniusi įvartį FIFA pasaulio moterų čempionate per savo gimtadienį.

Pelniusi pergalingą įvartį A. Morgan kiek pabėgėjusi suteikė futbolo gerbėjams ir komentatoriams peno diskusijoms, pademonstruodama kaip angliška maniera išgeria arbatos iš puodelio.



Anglijos futbolininkės dar gavo auksinį šansą 85-ą min., kai gavo progą realizuoti 11 m baudinį, tačiau Anglijos rinktinės kapitonės Steph Houghton smūgį JAV rinktinės vartininkė Alyssa Naeher atrėmė.


Situaciją anglėms dar labiau apsunkino 86-ą min. Millie Bright gauta antra geltonoji kortelė, už ką ji buvo priversta palikti aikštę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)