Apie tai savo feisbuko paskyroje skelbia S. Malinauskas. Anot jo, bendrai jam priteista apie 10 tūkst. eurų teismo išlaidų.

„Laimėjome ir Vilniaus apygardos teisme! Lietuvos futbolo federacija ir jos prezidentas Tomas Danilevičius mane persekiojo be jokio pagrindo ir už tai turės susimokėti. Sprendimas įsiteisėjo nuo priėmimo dienos (tai yra nuo šiandien).

Aš turėjau ir turiu teisę sakyti, kad LFF yra ir buvo valdoma nusikaltėlių arba su jais susijusių asmenų. Aš turėjau ir turiu teisę sakyti, kad T.Danilevičius yra Šviniaus marionetė.

Bendrai man priteista apie 10 tūkst. eurų teismo išlaidų. Dar didesnę sumą LFF sumokėjo savo teisininkų komandai ir tai padaryta iš mūsų visų kišenių. Šie pinigai Lietuvos futbolui nebegrįš.

Tai rimtai komplikuoja Šviniaus reikalus teisme, nes 22 puslapių sprendime teisėjų kolegija aiškiai pasisakė apie mano teisę į nuomonę ir žodžio laisvės svarbą. Taip pat apie tai, kad vieši asmenys neturi persekioti kritikų.

Dabar svarbu su A. Pukeliu procesą pabaigti, nes pats jį pradėjęs, dabar nusikaltėlis nuo posėdžių slapstosi kaip tarakonas nuo šlepetės“, – rašoma S. Malinausko feisbuko paskyroje.

Šios istorijos ištakos siekia praėjusių metų lapkritį.

Tuomet LFF Vykdomojo komiteto narys, verslininkas A. Pukelis pranešė kreipęsis į teismą dėl buvusio premjero patarėjo, „Youtube“ turinio kūrėjo S. Malinausko teiginių apie jį.

„Dėl tikrovės neatitinkančios, asmens garbę ir orumą žeminančios paneigimo bei tokios informacijos pašalinimo iš viešosios erdvės, teisės į atvaizdą ir teisės į privataus gyvenimo gerbimą pažeidimo“, – ieškinio turinį komentavo teismo atstovė.

Pats A. Pukelis išplatintame pranešime teigia, kad anksčiau žurnalistu dirbusio S. Malinausko teiginiai jį nepagrįstai žemina ir juodina, kenkia jo reputacijai bei skaudina jo artimuosius.

Praeityje teistas Tauragės verslininkas A. Pukelis, pravarde Švinius, LFF viceprezidentu išrinktas 2019 m. balandį. Tuomet jo paskyrimas kėlė diskusijas futbolo bendruomenėje.

Šį postą jis užėmė iki 2020-ųų lapkričio, kai nusprendė nekelti savo kandidatūros dar vienai kadencijai. A. Pukelis ir toliau išliko LFF Vykdomojo komiteto nariu ir Ekonomikos komiteto pirmininku, jis taip pat vadovauja Tauragės apskrities futbolo federacijai.

S. Malinauskas iki 2017 metų dirbo žurnalistu, vėliau beveik trejus metus jis užėmė premjero Sauliaus Skvernelio patarėjo kovos su korupcija, ryšių su parlamentu ir strateginės komunikacijos klausimais.

Palikęs ministro pirmininko komandą S. Malinauskas pradėjo kurti turinį, kurį publikuoja socialiniuose tinkluose bei sutelktinio finansavimo platformoje „Patreon“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)