Žalgiriečiai rungtynių pabaigoje 2:0 (0:0) palaužė „Panevėžį“ ir apgynė titulą.

Pirmąjį įvartį 86 minutę iš 11 metrų baudinio, kurį uždirbo pats, pelnė rezultatyviausias A lygos žaidėjas Hugo Videmontas, o per pridėtą teisėjo laiką, 90+2 min., pergalę užtvirtino kontratakos smaigalyje atsidūręs Jakubas Sylvestras.

Vilniečiai su 76 taškais tapo nebepavejami Marijampolės „Sūduvai“ (70 tšk.).

Šiemet ir LFF taurę iškovoję „Žalgirio“ vyrai Lietuvos čempionais karūnuoti rekordinį – devintąjį – kartą.

Užsitikrinti pirmą vietą žaliai-balti galėjo jau ir praėjusiame ture, bet tada tenkinosi lygiosiomis 0:0 su „Kauno Žalgiriu“.

Trečia A lygos vieta atiteko „Kauno Žalgiriui“, ketvirtas liko „Panevėžys“.

„Žalgirio“ stratego Vladimiro Čeburino komentaras:

„Banga“ perėmė iniciatyvą kovoje dėl išlikimo

Dėl išlikimo A lygoje kovojanti Gargždų „Banga“ privertė kaip reikiant sunerimti sirgalius, bet priartėjo tikslo link.

Atidėtose 34-ojo turo rungtynėse gargždiškiai savo sirgalių akivaizdoje 3:1 (0:1) pranoko turnyro autsaiderį Kėdainių „Nevėžį“.

Jau 1-ąją minutę akistatos minutę šeimininkai galėjo išsiveržti į priekį, tačiau į baudos aikštelę įsiveržusio Pauliaus Lotužio smūgį atrėmė Robertas Granauskas.

R. Granauskas itin sužibėjo 35-ąją minutę: kamuolys baudos aikštelėje pataikė į Karolio Rukuižos ranką, o teisėjo skirto baudinio įvarčiu nepavertė Danielis Romanovskis – jo smūgį atrėmė vartininkas.

Po poros minučių situacija kardinaliai pasikeitė. Po vartų sargo Kornelijaus Smilingio pražangos baudos aikštelėje nuo 11 metrų žymos tiksliai mušė Julius Kasparavičius.

Antrame kėlinyje Kėdainių klubas galėjo padvigubinti rezultatą, bet to nepadarė, o tai kainavo labai brangiai – „Banga“ atsakė net trimis įvarčiais bei iškovojo itin svarbią pergalę.

75-ąją minutę rezultatą išlygino D. Romanovskis, po 7 minučių Lukas Berednikovas grubiai suklydo prasižengdamas prieš Ernestą Stočkūną, tad baudinį realizavęs Shogo Yoshikawa išvedė komandą į priekį. 88-ąją minutę dar kartą „Nevėžį“ šiame sezone nubaudė puolėjas Darius Zubauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)