5 min. po Andro Švrljugos išmetimo iš užribio kamuolys dėkingai atšoko Aleksandrui Živanovičiui, kuris šį nukreipė į tuščius vartus.

Antro įvarčio žiūrovams laukti ilgai nereikėjo: 10 min. po Karlo Bručičiaus pakelto kampinio galva nepriekaištingai smūgiavo Semiras Kerla.

15 min. po puikos šeimininkų atakos išpuolį taikliu smūgiu užbaigė Mihretas Topčagičius – 3:0. 22 min. Karlo Bručičius atliko perdavimą iš kairiojo krašto, kurį Eligijus Jankauskas pavertė 4-uoju komandos įvarčiu.

Įvarčių šou tęsėsi: 25 min. po E. Jankausko perdavimo antrąkart pasižymėjo M. Topčagičius.

Po minutės 26 min šeštą įvartį smūgiu iš arti pelnė Paulius Golubickas – 6:0 (!).

Antrame kėlinyje paguodos įvartį 58 min. pelnė „Atlanto“ legionierius Bonfilscaleb Bimenyimana.

„Sūduva“ per likusį pusvalandį puolime mažesnės pavaros nejungė, o įvarčių fiestą tęsė austras M. Topčagičius, pelnęs dar tris įvarčius (70', 81', 89'). Iš viso „Sūduvos“ puolėjo sąskaitoje – net penki įvarčiai.

Galutinis rezultatas – 9:1.

„Sūduva“ iškovojo 14-ąją pergalę iš eilės (78 taškai) ir iki trečiojo iš eilės čempionų titulo Marijampolės ekipai trūksta vos 3 taškų.

Juos Marijampolės ekipa iškovoti galės jau artimiausiame mače su „Panevėžiu“.

Į pergalingas vėžes Lietuvos futbolo A lygoje sugrįžo vicečempionas Vilniaus „Žalgiris“. Joao Luiso Martinso treniruojama komanda 29-ojo turo mače namuose 3:1 (1:0) nugalėjo „Panevėžį“.

Žalgiriečiai pirmuoju įvarčiu galėjo džiaugtis jau 9-ąją minutę, tačiau iš dėkingos situacijos Tomislavas Kišas sukirto kamuolį į skersinį.

Vis dėlto 23-iąją susitikimo minutę rezultatyviausias čempionato žaidėjas džiaugėsi įvarčiu. Po efektingo Victoro Perezo perdavimo kroatas iššoko į akistatą su vartininku ir jį nuginklavo.

Pirmojo kėlinio pabaigoje daug gynęsi panevėžiečiai surengė kontrataką, kurios metu Tautvydas Eliošius smūgiavo į Martiną Berkovecą. Aštrų perdavimą komandos draugui tada atliko Eimantas Abramavičius, kuris pirmą kartą pradėjo rungtynes „Panevėžio“ starto sudėtyje.

Be to, pirmame kėlinyje dėl traumos buvo pakeistas neseniai prie „Panevėžio“ prisijungęs legionierius iš Senegalo Sidy Sagna.

Antrame kėlinyje kelis sykius svečius gelbėjo vartininkas Rafaelis Broetto, tačiau ir jis buvo bejėgis, kai 66-ąją minutę galingai kamuolį į vartus po V. Perezo perdavimo pasiuntė Liviu Antalis.

83-iąją minutę „Panevėžys“ atkūrė intrigą, kai po keitimo aikštėje pasirodęs Rafaelis Ledesma tiksliai smūgiavo į tolimąjį vartų kampą, tačiau antrą pridėto laiko minutę tašką mače padėjo T. Kišas.

Po pergalės „Žalgirio“ sąskaitoje – 68 taškai, „Panevėžys“ lieka su 31 tašku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)