Minėtų šaltinių duomenimis, rungtynių metu stadionuose bus draudžiama vartoti alkoholinį alų. Alaus pardavimas ir vartojimas per pasaulio futbolo čempionatą FIFA federacijai yra labai jautrus klausimas, nes alkoholio vartojimas viešoje vietoje konservatyviame musulmoniškame Katare apskritai yra uždraustas.

Dėl to FIFA kelis mėnesius šia tema diskutavo su šalies institucijomis. Tarp svarbiausių FIFA rėmėjų yra viena JAV alaus darykla.

FIFA atstovas agentūrai AFP sakė, kad ieškota kompromiso dėl tų, „kas norėtų pasimėgauti alkoholiniu gėrimu ir kartu gerbti vietos kultūrą“. Bilietus įsigiję asmenys dabar galės nusipirkti alaus „netoli stadiono“ prieš rungtynių pradžią ir po finalinio švilpuko. Laikų jis neįvardijo.

Anot atstovo, stadionuose bus pardavinėjamas tik nealkoholinis alus.

Pasaulio futbolo čempionatas vyks nuo lapkričio 20 dienos iki gruodžio 18-osios.

Alkoholis Katare nėra draudžiamas, kaip kaimyninėje Saudo Arabijoje. Tačiau jis siūlomas tik maždaug 35 tarptautiniuose viešbučiuose ir restoranuose. Katare gyvenantys užsieniečiai, be to, alkoholio gali įsigyti valstybinėse parduotuvėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją